Sütés főzés: Fokhagymás csülökcsíkok

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 főtt, nem túl zsíros füstölt csülök,

1 evőkanál olaj,

1 kis fej vöröshagyma,

1 tojás,

3-4 evőkanál liszt,

1 dl csülök főzőlé (ha nincs, a tej is megfelel),

2 nagy gerezd friss fokhagyma,

késhegynyi őrölt csípős paprika,

ízlés szerint törött fekete bors és só,

a sütéshez olaj.

 

 

 

 

Elkészítés:

A csülköt, az ételkészítést megelőző nap reggelén annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi. Este új, tiszta vízben - nem kuktában! - feltesszük főni. A vízben hagyjuk kihűlni. (A csülök főzőlevét ne öntsük ki, később sokféle leveshez, mártáshoz felhasználható!)

A csülköt úgy csontozzuk ki, hogy ne szecskázódjon el a hús. Vékony, hosszú csíkokra vagdaljuk.

A tojást habosra verjük a csülök főzőlevével (vagy tejjel), majd hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított, lereszelt vöröshagymát és zúzott fokhagymát, a csípős paprikát és a törött borsot. Az egészet jól összekeverjük, ezután még hozzákeverünk 1 evőkanál olajat. A tészta állaga olyan legyen, mint a sűrű palacsintamassza. A húscsíkokat lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatva, azonnal beletesszük a forró olajba. Szép pirosra megsütjük, a felesleges olajat papírtörülközőn vagy többrétegű szalvétán leitatjuk, és a megsült csülökcsíkokat tálra halmozzuk.

Burgonyakörettel ebéd vagy vacsora, tartármártással vendégváró sörkorcsolya.

 

 

Mindenfajta füstölt hús akkor lesz igazán finom puha, ha legalább 3 órán keresztül fő. Nem kell mellette állni, csak az a fontos, hogy nagyon lassan forrdogáljon. Semmi esetre se főzzük kuktában, mert az erős forrás következtében rostos, szálkás és száraz lesz.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu