Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 főtt, nem túl zsíros füstölt csülök,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 tojás,
3-4 evőkanál liszt,
1 dl csülök főzőlé (ha nincs, a tej is megfelel),
2 nagy gerezd friss fokhagyma,
késhegynyi őrölt csípős paprika,
ízlés szerint törött fekete bors és só,
a sütéshez olaj.
Elkészítés:
A csülköt, az ételkészítést megelőző nap reggelén annyi vízbe áztatjuk, amennyi bőven ellepi. Este új, tiszta vízben - nem kuktában! - feltesszük főni. A vízben hagyjuk kihűlni. (A csülök főzőlevét ne öntsük ki, később sokféle leveshez, mártáshoz felhasználható!)
A csülköt úgy csontozzuk ki, hogy ne szecskázódjon el a hús. Vékony, hosszú csíkokra vagdaljuk.
A tojást habosra verjük a csülök főzőlevével (vagy tejjel), majd hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított, lereszelt vöröshagymát és zúzott fokhagymát, a csípős paprikát és a törött borsot. Az egészet jól összekeverjük, ezután még hozzákeverünk 1 evőkanál olajat. A tészta állaga olyan legyen, mint a sűrű palacsintamassza. A húscsíkokat lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatva, azonnal beletesszük a forró olajba. Szép pirosra megsütjük, a felesleges olajat papírtörülközőn vagy többrétegű szalvétán leitatjuk, és a megsült csülökcsíkokat tálra halmozzuk.
Burgonyakörettel ebéd vagy vacsora, tartármártással vendégváró sörkorcsolya.
Mindenfajta füstölt hús akkor lesz igazán finom puha, ha legalább 3 órán keresztül fő. Nem kell mellette állni, csak az a fontos, hogy nagyon lassan forrdogáljon. Semmi esetre se főzzük kuktában, mert az erős forrás következtében rostos, szálkás és száraz lesz.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!