Sütés főzés: Fokhagymás krumplileves házi reszelt tésztával

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)

parasztkolbász

erős paprika (aki szereti)

friss petrezselyem

zellerzöld (el is maradhat).


A rántáshoz:

olaj

2 evőkanál  finomliszt

fokhagyma ízlés szerint

1 kávéskanál pirospaprika.


A tésztához:

1 tojás

finomliszt

só.

 

 

 

 

 

Elkészítés:

 

A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel. Visszatoljuk a tűzre, beletesszük a burgonyát és a kolbászt, sózzuk, hozzáadjuk az erőspaprikát és a zöldfűszereket, forrásig kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzzük. 

Ameddig a leves fő, elkészítjük a tésztánkat: a hozzávalókból kemény gyúrt tésztát készítünk. Ha a krumpli már puha, nagyobb lángot adunk rá, és a tésztát a fővő levesbe reszeljük (nagylyukú reszelőn). Pár percig tovább főzzük, ha nagyon besűrűsödött a tésztától, nyugodtan öntsünk rá egy kis vízet, vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg, de túl sűrű sem.

Megjegyzés:

A reszelt tésztát 30 éve készítem, azóta kitapasztaltam, hogyan készíthetem el megfelelő keménységűre, hogy könnyen lereszelhessem. A lisztet és a tojást előszőr csak az ujjaimmal morzsolom el, és ameddig ragacsosnak, sikamlósnak érzem a tojástól, addig mindig szórok rá egy kis lisztet, de csak kis adagokban, mondjuk egyszerre negyed evőkanálnyit, ha már jónak érzem, összegyúrom, és már kész is. 

Ezt a tésztát használom a bableveshez, gulyásleveshez, stb. Végül is a húslevesen kívül mindenbe nagyon finom.

A receptet Arvaikati küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu