Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
5-6 szem burgonya (közepes nagyságú)
só
parasztkolbász
erős paprika (aki szereti)
friss petrezselyem
zellerzöld (el is maradhat).
A rántáshoz:
olaj
2 evőkanál finomliszt
fokhagyma ízlés szerint
1 kávéskanál pirospaprika.
1 tojás
finomliszt
só.
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A parasztkolbászról lehúzzuk a bőrt, felkarikázzuk. Egy kb. 3-4 l-es fazékban elkészítjük a rántást, ha készen vagyunk, félrehúzzuk a fazekat a tűzről, beledobjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, majd felengedjük forró vízzel. Visszatoljuk a tűzre, beletesszük a burgonyát és a kolbászt, sózzuk, hozzáadjuk az erőspaprikát és a zöldfűszereket, forrásig kavargatjuk, nehogy odakapjon. Ha felforrt, fedő alatt takaréklángon főzzük. A reszelt tésztát 30 éve készítem, azóta kitapasztaltam, hogyan készíthetem el megfelelő keménységűre, hogy könnyen lereszelhessem. A lisztet és a tojást előszőr csak az ujjaimmal morzsolom el, és ameddig ragacsosnak, sikamlósnak érzem a tojástól, addig mindig szórok rá egy kis lisztet, de csak kis adagokban, mondjuk egyszerre negyed evőkanálnyit, ha már jónak érzem, összegyúrom, és már kész is.
Ameddig a leves fő, elkészítjük a tésztánkat: a hozzávalókból kemény gyúrt tésztát készítünk. Ha a krumpli már puha, nagyobb lángot adunk rá, és a tésztát a fővő levesbe reszeljük (nagylyukú reszelőn). Pár percig tovább főzzük, ha nagyon besűrűsödött a tésztától, nyugodtan öntsünk rá egy kis vízet, vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg, de túl sűrű sem.
Ezt a tésztát használom a bableveshez, gulyásleveshez, stb. Végül is a húslevesen kívül mindenbe nagyon finom.
A receptet Arvaikati küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!