Sütés főzés: Fordított almás

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Fordított almás

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Egyszerű almatorta, ami a tetejével lefele sül, aztán kihűlés után jól megkenjük vaníliakrémmel a tetejét, ami addig az alja volt!!

Hozzávalók:

1 kg. meghámozott, negyedelt alma
8 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó- ne legyen cukrozott!!!!

A krémhez:
fél liter tej
2 főzős vaníliapuding
18 dkg porcukor
25 dkg margarin

Elkészítés leírása:
Úgy kezdjük a süti elkészítését, hogy megpucolunk vagy 1 kg. almát, és negyedekre vágjuk. Nem szükséges kisebb szeletekre, mert ebben az esetben nem lesz elég vastag a süti almás része a végére. Egy nagy gáztepsit kibélelünk egy darab sütőpapírral, erre kell szépen rásorakoztatni az almadarabokat.
Lehet pár kanál cukrot karamellizálni, és míg folyékony, szétcsurgatni a sütőpapíron, majd szórni rá kis fahéjat is. A tojások sárgáját különválasztva a fehérjétől, a cukorral habosra keverjük, bele a habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport. A massza felét kanállal a tepsibe rakosgatjuk hézagosan, a másik felébe keverjük a kakaóport. A kakaós masszát a világos masszák közzé kanalazzuk. Egyszerűsített megoldás, ha a teljes mennyiségű világos masszába szórjuk a kakaóport, és kicsit keverjük csak el, úgy öntjük rá az almára. A süteményt a szokásos közepes tűzön sütjük tűpróbáig. Ha kellően megsült, a sütőből kivesszük a tepsit, de nem borítjuk ki a sütit azonnal, mert akkor a forró leve szerteszét csurog, hanem hagyjuk állni vagy tíz percet, utána ráteszünk egy deszkát vagy tálcát és szépen kifordítjuk az egészet a tepsinkből. Amíg hül, megfőzzük a pudingport a tejjel sűrűre. Ha a puding kihűlt, habosra keverjük a cukorral meg a puha margarinnal és a már hideg almarétegre kenegetjük. Nem muszáj simának lennie, 'kócosan' jobban fest. A tetejére kakaó port szórunk. Kockákra vágva tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu