Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egyszerű almatorta, ami a tetejével lefele sül, aztán kihűlés után jól megkenjük vaníliakrémmel a tetejét, ami addig az alja volt!! | |
---|---|
![]() |
|
1 kg. meghámozott, negyedelt alma 8 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 evőkanál kakaó- ne legyen cukrozott!!!! A krémhez: fél liter tej 2 főzős vaníliapuding 18 dkg porcukor 25 dkg margarin |
|
Úgy kezdjük a süti elkészítését, hogy megpucolunk vagy 1 kg. almát, és negyedekre vágjuk. Nem szükséges kisebb szeletekre, mert ebben az esetben nem lesz elég vastag a süti almás része a végére. Egy nagy gáztepsit kibélelünk egy darab sütőpapírral, erre kell szépen rásorakoztatni az almadarabokat. Lehet pár kanál cukrot karamellizálni, és míg folyékony, szétcsurgatni a sütőpapíron, majd szórni rá kis fahéjat is. A tojások sárgáját különválasztva a fehérjétől, a cukorral habosra keverjük, bele a habbá vert fehérjét, a lisztet és a sütőport. A massza felét kanállal a tepsibe rakosgatjuk hézagosan, a másik felébe keverjük a kakaóport. A kakaós masszát a világos masszák közzé kanalazzuk. Egyszerűsített megoldás, ha a teljes mennyiségű világos masszába szórjuk a kakaóport, és kicsit keverjük csak el, úgy öntjük rá az almára. A süteményt a szokásos közepes tűzön sütjük tűpróbáig. Ha kellően megsült, a sütőből kivesszük a tepsit, de nem borítjuk ki a sütit azonnal, mert akkor a forró leve szerteszét csurog, hanem hagyjuk állni vagy tíz percet, utána ráteszünk egy deszkát vagy tálcát és szépen kifordítjuk az egészet a tepsinkből. Amíg hül, megfőzzük a pudingport a tejjel sűrűre. Ha a puding kihűlt, habosra keverjük a cukorral meg a puha margarinnal és a már hideg almarétegre kenegetjük. Nem muszáj simának lennie, 'kócosan' jobban fest. A tetejére kakaó port szórunk. Kockákra vágva tálaljuk. |
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!