Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Francia hagymaleves IV.
Hozzávalók:
4 fej közepes vöröshagyma
1 evőkanál olaj vagy vaj
1 liter víz
2 erőleves kocka
1 evőkanál liszt
csipetnyi őrölt fekete bors
10 dkg trappista sajt
2 szelet pirítós kenyér
Elkészítés:
A hagymát félbe vágjuk, majd 2-3 mm széles csíkokra szeljük. Az olajon vagy vajon megfuttatjuk (ne legyen ropogós, piros), rászórjuk a lisztet, átfogratjuk, és azonnal felengedjük a vízzel. Rögtön beletesszük a leveskockát, és 20 percig főzzük közepes lángon. Őrölt fekete borssal tetszés szerint ízesítjük. A kenyeret megpirítjuk, és apró darabokra csipkedjük (vagy pici kockákra vágjuk). A tányér aljára terítjük, a finomra reszelt sajttal megszórjuk, és rászedjük a forró levest.
Ha a kenyér még kellően meleg, amikor a sajtot rászórjuk, és a leves is forró, akkor a nem fog nyúlni a sajt.
Megjegyzés:
Ha valakinek nem bírja a gyomra a hagymát, akkor mielőtt megfuttatná olajon, lobogó forró vízbe mártsa bele (tésztaszűrő erre tökéletesen megfelel). A lecsöpögtetett hagymát pörköltalapokhoz is használjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!