Sütés főzés: Friss tavaszi spenótos tortácskák

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Friss tavaszi spenótos tortácskák

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

  • Friss tavaszi spenótos tortácskák
  • Friss tavaszi spenótos tortácskák

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg friss spenót
  • 1 egész tojás
  • 1/2 pohár natúr joghurt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg feta
  • 2 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 csomag leveles tészta 1/3-a
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi őrölt rozmaring
    bors
  • szercsendió

Elkészítés:

A leveles tésztát kb. 1 óra alatt szobahőmérsekleten felengedem, ezalatt elkészítem a tölteléket. A spenótot megtisztítom, leforrázom, kinyomkodom a feleseleges folyadékot belőle. A petrezselymet felaprítom. A spenótót, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, a tojást, a sajtokat és a fűszereket botmixerrel összedolgozom. A felengedett tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtom, kis tortaformákkal kiszúrok belőle akkora körlapokat, hogy kibélelhessem a kis formákat (12 cm átmérőjűvel dolgoztam, 3 db lett belőle). A maradék tésztából kedv szerint bármilyen forma szaggatható a töltött lepényke tetjére, de ez el is hagyható. A tésztakosárkákban arányosan elosztom a tölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Megjegyzés:

Melegen és hidegen egyaránt nagyon-nagyon finom, könnyű, ízletes. Természetesen az adag növelhető a fogyasztók és sütőformáink számától függően. Ez a mennyiség elegendő a 23-cm átmérőjű piteformához is. A tészta valóban nagyon-nagyon vékony, de nálunk így népszerű.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu