Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítés:
A leveles tésztát kb. 1 óra alatt szobahőmérsekleten felengedem, ezalatt elkészítem a tölteléket. A spenótot megtisztítom, leforrázom, kinyomkodom a feleseleges folyadékot belőle. A petrezselymet felaprítom. A spenótót, a petrezselymet, az áttört fokhagymát, a tojást, a sajtokat és a fűszereket botmixerrel összedolgozom. A felengedett tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtom, kis tortaformákkal kiszúrok belőle akkora körlapokat, hogy kibélelhessem a kis formákat (12 cm átmérőjűvel dolgoztam, 3 db lett belőle). A maradék tésztából kedv szerint bármilyen forma szaggatható a töltött lepényke tetjére, de ez el is hagyható. A tésztakosárkákban arányosan elosztom a tölteléket, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
Megjegyzés:
Melegen és hidegen egyaránt nagyon-nagyon finom, könnyű, ízletes. Természetesen az adag növelhető a fogyasztók és sütőformáink számától függően. Ez a mennyiség elegendő a 23-cm átmérőjű piteformához is. A tészta valóban nagyon-nagyon vékony, de nálunk így népszerű.
A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!