Sütés főzés: Füstölt sonka ananásszal

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Füstölt sonka ananásszal

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Füstölt sonka ananásszal
Hozzávalók:
  • 10 dkg mélyhűtött zöldborsó 
  • 3 dl narancslé 
  • 25 dkg hosszú szemű rizs 
  • 2 evőkanál mangó chutney 
  • 10 dkg mélyhűtött csemegekukorica 
  • 2 füstölt sonkaszelet, a zsíros részek levágva 
  • 25 dkg konzerv ananászkarika saját levében 
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő fekete bors 
  • Elkészítés:

  • A rizst egy lábas forrásban lévő vízbe tesszük, és 10-12 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint puhára főzzük.
  • Közben előmelegítjük a grillsütőt magas hőfokra. Félbevágjuk a sonkaszeleteket, és az ívelt szélüket bevagdossuk, hogy sütés közben ne pöndörödjenek fel. Egy tepsiben, 5 cm-re a hőforrástól 5 percig grillezzük a sonkákat.
  • Megfordítjuk a szeleteket. Lecsepegtetjük az ananászt, a levét félretesszük, a karikákat félbevágjuk. Mindegyik sonkára 2 félbevágott karikát teszünk, és kissé megborsozzuk. A sonkát és az ananászt megkenjük a mangó chutneyval. Az ananászkonzerv levét összekeverjük a narancslével, és a sonka köré öntjük. Még 5 percig grillezzük, hogy a sonka jól átsüljön.
  • Amikor a rizs megpuhult, belekeverjük a mélyhűtött zöldségeket. Még 2 percig főzzük, majd leszűrjük a rizst. Tányérokra szedjük, és mellétesszük a sonkát és az ananászt.
  • A tepsiből a levet egy kis lábasba öntjük, majd hozzákeverjük a kukoricakeményítőt, és felforraljuk. 1-2 percig, állandó keverés mellett, forralva besűrítjük. Megborsozzuk, azután a rizsre és a sonkára csurgatjuk.

 

Tipp:

    • Csípősen is elkészíthetjük, ilyenkor az ananászra egy kevés összevágott, friss vagy szárított csilipaprikát szórunk. • Az ananász és a mangó helyett 1 vékonyan felkarikázott lilahagymával, 1 kockára vágott almával és 2 evőkanál vörösáfonya szósszal is elkészíthetjük. A szószhoz 2-2 dl alma- és narancslevet öntünk. • A sonkaszeleteket tálalhatjuk cumberland-mártással is: 1 citrom és 1 narancs reszelt héját összekeverjük 2 evőkanál ribiszkezselével, 2 kiskanál magos mustárral, 1,2 dl vörösborral és 2 dl narancslével. • A rizst helyettesíthetjük 25 dkg búzatörettel (bulgurral) is. Főzzük meg 1,2 liter forrásban lévő csirke- vagy zöldségalaplében (10 perc), majd szórjuk bele a mélyhűtött zöldségeket.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu