Sütés főzés: Fűszeres pácolt oldalas

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Hozzávalók:
2 kg sertés oldalas,

15dkg liszt,

2teáskanál só, 

1/4 teáskanál frissen őrölt feketebors,

3 evőkanál zsír,

3,5 dl húsleves vagy zöldségleves,

½ dl ketchup,

3 evőkanál worchestershire szósz,

2 evőkanál ecet,

½ teáskanál zelleres só,

¼ teáskanál cayenne bors,

½ teáskanál szegfűszeg,

½ teáskanál jamaikai szegfűbors (vagy 1 rész szerecsendió,

2-2 rész őrölt fahéj és szegfűszeg),

1 babérlevél,

1 gerezd fokhagyma,

1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva,

2 evőkanál liszt

Elkészítés:
Vágd az oldalast kisebb darabokra 2-2 csontonként, és papírzacskóban rázogatva vond be őket a liszt, a só és a bors keverékével. Egy vastag falú serpenyőben olvaszd fel a zsírt, és közepes lángon pirítsd meg rajta a húsokat mindkét oldalukon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Miközben a hús pirul, keverd össze a húslevest a ketchuppal, worchestershire szósszal, ecettel, zelleres sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával. Ha zöldséglevet használsz, adj hozzá még 3 evőkanál worchestershire szószt.
Tedd a húst egy tepsibe, öntsd rá a leveses keveréket és add hozzá a hagymadarabokat. Alufólia alatt süsd puhára kb. másfél óra alatt. Amikor kész, szűrőkanállal szedd ki a húst és a hagymát, és tedd vissza az elzárt sütőbe, hogy meleg maradjon. A levéről halászd le a zsírt és szűrd át egy lábosba, forrald fel. Keverd simára a 2 evőkanál lisztet ½ dl hideg vízzel, majd két részben add a húsléhez, hogy a megfelelő állagot tudd elérni. Főzd még 3-5 percig. Vedd ki a sültet a sütőből, öntsd le a szósz felével, a többit mártásnak add mellé.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu