Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 kg sertés oldalas,
15dkg liszt,
2teáskanál só,
1/4 teáskanál frissen őrölt feketebors,
3 evőkanál zsír,
3,5 dl húsleves vagy zöldségleves,
½ dl ketchup,
3 evőkanál worchestershire szósz,
2 evőkanál ecet,
½ teáskanál zelleres só,
¼ teáskanál cayenne bors,
½ teáskanál szegfűszeg,
½ teáskanál jamaikai szegfűbors (vagy 1 rész szerecsendió,
2-2 rész őrölt fahéj és szegfűszeg),
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva,
2 evőkanál liszt
Elkészítés:
Vágd az oldalast kisebb darabokra 2-2 csontonként, és papírzacskóban rázogatva vond be őket a liszt, a só és a bors keverékével. Egy vastag falú serpenyőben olvaszd fel a zsírt, és közepes lángon pirítsd meg rajta a húsokat mindkét oldalukon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Miközben a hús pirul, keverd össze a húslevest a ketchuppal, worchestershire szósszal, ecettel, zelleres sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával. Ha zöldséglevet használsz, adj hozzá még 3 evőkanál worchestershire szószt.
Tedd a húst egy tepsibe, öntsd rá a leveses keveréket és add hozzá a hagymadarabokat. Alufólia alatt süsd puhára kb. másfél óra alatt. Amikor kész, szűrőkanállal szedd ki a húst és a hagymát, és tedd vissza az elzárt sütőbe, hogy meleg maradjon. A levéről halászd le a zsírt és szűrd át egy lábosba, forrald fel. Keverd simára a 2 evőkanál lisztet ½ dl hideg vízzel, majd két részben add a húsléhez, hogy a megfelelő állagot tudd elérni. Főzd még 3-5 percig. Vedd ki a sültet a sütőből, öntsd le a szósz felével, a többit mártásnak add mellé.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!