Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 főre):
1 fejes saláta
20-25 dkg sajt
borecet, vagy fél citrom leve,
hagymaféle (mogyoró, póré, metélő), zöldfűszerek (kakukkfű, bazsalikom, vagy saláta fűszerkeverék, francia "fines herbes" fűszerkeverék), só, bors - ízlés szerinti mennyiségben
1 kávéskanál olaj (olíva, mogyoró, tökmag, napraforgó), vagy zsírszegény joghurt.
Elkészítés:
A salátát megmossuk, és egy salátás tálba kétujjnyi csíkokra vágjuk, szeleteljük, vagy tépkedjük. Rászórjuk a felaprított hagymát, ízlés szerint adagolva a fűszereket, sózzuk, borsozzuk nyakon öntjük az olajjal vagy a joghurttal és az ecettel vagy a citromlével. A tetejére szórjuk a reszelt, vagy felaprított sajtot, összekeverjük, s már tehetjük is az asztalra. (előkészítéssel együtt maximum 15 perc)
Tippek:
Ehhez az alapkompozícióhoz bármilyen sajt jó, kedvük szerint a trappistától, a kecskesajton át a camembert-ig. Ha kevesebben fogyasztják, a saláta egy részét megmosás után jól záródó műanyag edényben 2-3 napra is betehetjük a hűtőbe!
Variációk:
endívia saláta kéksajttal,
mozarella paradicsommal (olajjal, borecettel!),
karikára vágott kígyóuborka feta sajttal.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!