Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A salátához:
kb. 15-20 dkg aprított salátalevél (pl. jégsaláta)
1/2 cékla vékonyra csíkozva
4 db paradicsom
20 dkg párolt zöldspárga.
4 egész tojás
1/2 dl tej
2-3 medvehagyma vagy snidling finomra vágva
2 dkg vaj
só
frissen őrölt bors.
2 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
1 teáskanál jó minőségű mustár
nagy csipet só.
Elkészítés:
Az öntet hozzávalóit kis üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, és felhasználásig hűtőszekrényben tartom. A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük! Forrás:mindmegette
A spárgát tisztítás után sós-citromos vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzöm, jeges vízbe dobom.
A salátaleveleket alaposan megmosom, falatnyi darabokra tépkedem. A céklát meghámozom, julienne-vágóval (vagy reszelővel) vékony csíkokra vágom. (Mindez megspórolható, ha készen kapható salátakeverék az alap.) A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártom, héjukat eltávolítom, kis gerezdekre darabolom.
Az omletthez a tojásokat nagyobb tálba ütöm, beleteszem az aprított medvehagymát (snidlinget), hozzáadom a tejet, sózom, borsozom, kissé felverem. Egy nagy serpenyőben felforrósítom a vaj felét, és ráöntöm a tojás felét. Vékony omlettet sütök – ahogy szilárdulni kezd a teteje, gyorsan megfordítom, 1/2 percig sütöm a másik oldalát, tányérra csúsztatom. Hasonlóan járok el a maradék vajjal és tojásos keverékkel. Mindkét omlettet kb. 1,5 cm-es kockákra vágom.
A jégsalátát és a céklát kanállal összeforgatom egy salátástálban, ráhelyezem a spárgákat, majd a paradicsomokat, végül az omlettkockákat: a zöld, piros, sárga színek mindenütt láthatók lesznek. Tálalás előtt kb. 10 percre hűtőszekrénybe helyezem. Az öntetet közvetlenül tálaláskor adom a salátához.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!