Sütés főzés: Genovai kakaós torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ez a süti mindenkit levesz a lábáról!

 

Hozzávalók:

200 g vaj

10 db tojás

230 g cukor

120 g liszt

30 g kakaópor

2 evőkanál cseresznyepálinka

500 g étcsokoládé

2,5 dl tej

2 dl tejszín



Elkészítés:

Melegítsük elő a sütôt 200 °C-ra. Olvasszuk meg a 100 g vajat. Válasszuk el a tojásfehérjéket a sárgáktól, utóbbit keverjük össze 150 g cukorral és verjük fel, amíg ki nem fehéredik. Szórjuk bele a kakaóval átszitált lisztet, majd tegyük bele az olvasztott vajat is. A tojásfehérjét 40 g cukorral verjük habbá, és forgassuk a sárgájába. Öntsük a tésztát egy kivajazott, belisztezett, 20 cm átmérôjû formába, és 40 percig süssük. A csokihabhoz törjük apróra a csokit, mérsékelt hôfokon vízfürdôben olvasszuk meg a tejjel, a tejszínnel és a vajjal, idônként megkeverve. Tegyük a tortát sütôpapírra, hagyjuk kihûlni, majd egy recés élû késsel vízszintesen vágjuk háromfelé. A sziruphoz forraljunk fel 2 evôkanál vizet a maradék cukorral, hagyjuk langyosodni, majd adjuk hozzá a pálinkát is. Itassuk át a tortalapokat a sziruppal, egy kenôlapát segítségével kenjük be ôket a csokoládéhabbal, majd rakjuk össze a tortát. Fedjük be a maradék

csokoládéhabbal, és díszítsük narancskarikákkal.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kiss Judith üzente 13 éve

Editke!!!!
Köszi, hogy szoltál., de szerintem sem egyezik meg a kép és a recept. Bocsi érte. Le is veszema képet. Megígérem elkészítem a képen láthatot is az én verzióm szerint.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

nagyon szép süti,de azt nem értem,habár késő van,/már be se mehetek a szobába/,hogy a csokimáz alatt hogyan alakultak ki azok a fél holdak?
Várom válaszod:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu