Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ez a süti mindenkit levesz a lábáról!
Hozzávalók:
200 g vaj
10 db tojás
230 g cukor
120 g liszt
30 g kakaópor
2 evőkanál cseresznyepálinka
500 g étcsokoládé
2,5 dl tej
2 dl tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütôt 200 °C-ra. Olvasszuk meg a 100 g vajat. Válasszuk el a tojásfehérjéket a sárgáktól, utóbbit keverjük össze 150 g cukorral és verjük fel, amíg ki nem fehéredik. Szórjuk bele a kakaóval átszitált lisztet, majd tegyük bele az olvasztott vajat is. A tojásfehérjét 40 g cukorral verjük habbá, és forgassuk a sárgájába. Öntsük a tésztát egy kivajazott, belisztezett, 20 cm átmérôjû formába, és 40 percig süssük. A csokihabhoz törjük apróra a csokit, mérsékelt hôfokon vízfürdôben olvasszuk meg a tejjel, a tejszínnel és a vajjal, idônként megkeverve. Tegyük a tortát sütôpapírra, hagyjuk kihûlni, majd egy recés élû késsel vízszintesen vágjuk háromfelé. A sziruphoz forraljunk fel 2 evôkanál vizet a maradék cukorral, hagyjuk langyosodni, majd adjuk hozzá a pálinkát is. Itassuk át a tortalapokat a sziruppal, egy kenôlapát segítségével kenjük be ôket a csokoládéhabbal, majd rakjuk össze a tortát. Fedjük be a maradék
csokoládéhabbal, és díszítsük narancskarikákkal.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!