Sütés főzés: Gesztenye krémleves

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gesztenye krémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gesztenye krém leves.

A gesztenyekrémleves ritkaságnak számít, sőt talán első hallásra (olvasásra) megdöbbenti azokat, akik még nem kóstolták, vagy talán még nem is hallottak ilyenről. Pedig nagyon ízletes, könnyen elkészíthető krémleves, amely hámozott egész gesztenyével készül. Ideális előétel a karácsonyi időszakban..

Hozzávalók:

30 dkg (mirelit) hámozott gesztenye,4 dkg vaj,1 tk porcukor,1 db sárgarépa ,1 db póréhagyma,1,25 dl fehérbor,5 dl leves,2 dl főzőtejszín ,só, őrölt bors, szerecsendió Tálaláshoz: 1 dl habtejszín, fahéj Elkészítés: 1. A sárgarépát és a pórét megpucoljuk, karikára vágjuk.

2. A vajat lábasban megolvasztjuk, rátesszük a felengedett gesztenyét, és átforgatjuk a vajon. Rászórjuk a porcukrot, pár percig karamellizáljuk a gesztenyével, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a pórét. Rövid pirítás után felöntjük a borral, majd hozzáadjuk a húslevest. Fűszerezzük, és közepes tűzőn, fedő alatt addig pároljuk, amíg a gesztenye megpuhul.

3. A levest botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel, és összemelegítjük. Ízlés szerint fűszerezzük 4. Kissé felvert habtejszínnel és őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk. Tippek: A mirelit hámozott gesztenye nem olcsó, de az étel elkészítését nagyon leegyszerűsíti. A répa legyen közepes méretű, a póré kisebb darab, hogy ne „nyomják el” a gesztenye ízt. A leves legyen lehetőleg saját készítésű alapleves (zöldség, hús), esetleg leveskocka. A tejszínhabbal felmelegített levest tálalás előtt felhabosíthatjuk a botmixerrel. A levest tálalhatjuk fahéjas pirított zsemlyekockákkal is. A habtejszín csak dekoráció legyen, egy keveset öntsünk belőle a leves tetejére. Fogpiszkálóval rajzoljunk bele nyolcasokat vagy spirálokat, így dekoratív is lesz. A fenti adag négy fős. A gesztenyekrémleves garantált siker lesz a gesztenyét kedvelők körében, érdemes kipróbálni!

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu