Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: Ez a tészta mennyiség 2 rúd
Tészta:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
2 tojássárgája
1-2 evőkanál tejföl
Só
Töltelék:
50 dkg édes gesztenyemassza
40 dkg édes vörösborban párolt,
kimagvazott aszalt szilva
(esetleg meggy, de nem túl savanyú)
10 dkg porcukor
4 ek. zsemlemorzsa
3 ek. rum
Fahéj, ízlés szerint
Elkészítés:
A liszttel összedolgozzuk a margarint, a porcukrot, és a tojássárgáját, majd hozzáadjuk a tejfölt és egy kevés sót. A tésztát befóliázva a hűtőbe tesszük.
A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük, míg a tészta áll. A hűtőből a tésztát kivéve két részre osztjuk, és téglalap alakúra nyújtjuk. A töltelék egyik felét az egyik, másik felét a másik téglalapra kendjük. A téglalapok rövid végeit kb. 1 cm-re behajtjuk, és a hosszabb végük felől feltekerjük.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, 200C-on, kb. 50 percig sütjük. Forrás: Karácsony.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!