Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A tésztához:
7 tojás,
7 ek. kristály cukor
,
6 ek. liszt
,
1 kk. szódabikarbóna
,
2 ek. kakaópor,
Krémhez:
1 csomag gesztenyemassza
,
3 dl tej
,
1 csomag vaníliapuding,
5 dkg porcukor
,
3 dl tejszín
,
1 ek zselatin
,
0,5 kg magozott meggy
,
3 dl tejszín a tetejére,
Elkészítés:
7 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 7 evőkanál
kristálycukrot azzal is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját
keverjük bele.
A lisztet elkeverjük a szódaporral és a kakaóporral, majd
óvatosan a habhoz keverjük. Vajazott lisztezett tepsibe öntjük, és
előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
Krém készítése:
A pudingot a cukorral 3 dl tejben megfőzzük, hűtjük. Míg hűl, közben
többször keverjük át géppel. A kihűlt pudinghoz keverjük a
gesztenyemasszát, jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és a
gesztenye krémhez adjuk. A zselatint kevés meleg vízben
feloldjuk, a gesztenyekrémhez keverjük. A meggyet is belekeverjük.
A kihűlt piskótára kenjük a krémet. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük és a krémre kenjük.
Kockára vágva tálaljuk. Tálalásig hűtjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!