Sütés főzés: Gesztenyés pulykamellfilé

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

60 dkg pulykamellfilé,

40 dkg gesztenye,

10 dkg száraz,füstölt vékony sonka szeletben,

15 dkg sajt vékonyan szeletelve,

5 ek olívaolaj,

1 gerezd zúzott fokhagyma,

2 babérlevél,

1 dl száraz fehérbor.

 


Elkészítés:

A húst megmossuk,minél nagyobb vékony szeletté kiterítjük (vagy két vékony szeletet egymás mellé helyezünk úgy,hogy a szélei fedjék egymást hogy később feltekerhető legyen).

A megtisztított gesztenyét serpenyőben megsütjük.Amikor kissé kihűlt a vékony bőrét lehúzzuk,majd a gesztenye felét apróra vágjuk.

Egy nagyobb fóliát a munkaasztalra terítünk és a hússzeletet,ha több szépen egymás mellé illesztve a fóliára terítjük,sózzuk,borsozzuk.Beborítjuk a füstölt sonka és sajtszeletekkel,rászórjuk az apróra vágott gesztenyét,majd a fólia segítségével mint a rétest feltekerjük.

Hosszában és keresztben erősebb cérnával gondossan átkötözzük.

 

Serpenyőben felhevítjük az olajat,beletesszük a fokhagymát,babérlevelet,a felgöngyölt húscsomagot és minden oldalán aranyszínűre pirítjuk.Megöntözzük a fehérborral és a hústekercset 10 percig pároljuk benne.

Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük.A húst áttesszük egy hőálló tálba,ráöntjük a szaftját is,majd 50 percig sütjük a sütőben,közben megforgatjuk.

Hozzáadjuk a maradék gesztenyét és még 10 percig együtt sütjük.

Hagyjuk néhány percig pihenni a húst,majd a cérnát leszedjük róla,és felszeleteljük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu