Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
60 dkg pulykamellfilé,
40 dkg gesztenye,
10 dkg száraz,füstölt vékony sonka szeletben,
15 dkg sajt vékonyan szeletelve,
5 ek olívaolaj,
1 gerezd zúzott fokhagyma,
2 babérlevél,
1 dl száraz fehérbor.
Elkészítés:
A húst megmossuk,minél nagyobb vékony szeletté kiterítjük (vagy két vékony szeletet egymás mellé helyezünk úgy,hogy a szélei fedjék egymást hogy később feltekerhető legyen).
A megtisztított gesztenyét serpenyőben megsütjük.Amikor kissé kihűlt a vékony bőrét lehúzzuk,majd a gesztenye felét apróra vágjuk.
Egy nagyobb fóliát a munkaasztalra terítünk és a hússzeletet,ha több szépen egymás mellé illesztve a fóliára terítjük,sózzuk,borsozzuk.Beborítjuk a füstölt sonka és sajtszeletekkel,rászórjuk az apróra vágott gesztenyét,majd a fólia segítségével mint a rétest feltekerjük.
Hosszában és keresztben erősebb cérnával gondossan átkötözzük.
Serpenyőben felhevítjük az olajat,beletesszük a fokhagymát,babérlevelet,a felgöngyölt húscsomagot és minden oldalán aranyszínűre pirítjuk.Megöntözzük a fehérborral és a hústekercset 10 percig pároljuk benne.
Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük.A húst áttesszük egy hőálló tálba,ráöntjük a szaftját is,majd 50 percig sütjük a sütőben,közben megforgatjuk.
Hozzáadjuk a maradék gesztenyét és még 10 percig együtt sütjük.
Hagyjuk néhány percig pihenni a húst,majd a cérnát leszedjük róla,és felszeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!