Sütés főzés: Gesztenyés-puncsos szelet

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tésztához:

6 db tojás,

6 ek víz,

14 dkg darált dió,

6 ek cukor,

6 ek liszt,

fél cs sütőpor.

 

Krémhez:

25 dkg gesztenyepüré,

15 dkg porcukor,

1/2 dl rum,

1 cs puncs pudingpor,

25 dkg vaj,

3 dl tej.

 

Csokimáz:

10 dkg csoki,

5 dkg vaj.

 


 

Elkészítés:

A tésztához:A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük közben hozzáadagoljuk a vizet is.A szárazanyagokat összekeverjük.A tojásfehérjékből kemény habot verünk csipet sóval.Majd óvatosan összekeverjük őket.Elfelezzük,sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapo sütünk belőle 190 fokon,tűpróbáig.


A krémhez:a vajat a porcukorral,rummal habosra kikeverjük,kettévesszük.Egyik felébe keverjük a gesztenyepürét.A pudingot a tejben sűrűre főzzük,ha kihűlt hozzákeverjük a vajas-cukor másik felét.


A gesztenyekrémet kenjük az alsó lapra,tetejére a puncsos krémet és bejedjük a mási lappal.

 

A mázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk,majd belekeverjük a vajat,a süti tetejére öntjük.Szilárdulás után szeletelhető.


Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sápiné Oláh Tünde üzente 12 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Tünde szerintem 26-28 cm formához vagy kicsit nagyobb tepsiben,attól függően milyen vastagra akarod a tésztáját.

Válasz

Sápiné Oláh Tünde üzente 12 éve

Ez a mennyiség mekkora tepsihez való?

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Köszönöm az észrevételt,pótoltam a hiányt,igen 25 dkg.

Válasz

Faludi Ferencné üzente 12 éve

bocsi,de kifelejtetted a vaj mennyiségét(talán 25dkg?)

Válasz

márik margit üzente 12 éve

a krémhez mennyi vaj kell?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu