Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 8-10 szelethez:
A tésztához:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
2 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
fél csomag sütőpor
vaj és liszt a formához
A trüffelkrémhez:
1 dl tejszín
15 dkg kristálycukor
7 dkg kakaópor
20 dkg vaj
A gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál rum
magozot megy.
A
tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá
verjük, a sárgáját az olajjal és a cukor másik felével kihabosítjuk,
majd a fehérjehabba keverjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral
szárazon elkeverjük, majd a tojáshabos masszába forgatjuk. Egy 15-20 cm
átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a
masszát. A tésztát a tortakarika széleihez igazgatjuk, hogy a közepénél
egy mélyedés keletkezzen, így a tészta közepe a sütés alatt nem
púposodik fel. 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk
hűlni, amíg elkészítjük a krémeket.
A trüffelkrémhez a tejszínt a
cukorral addig főzzük, amíg a cukor elolvad, és a szirup egy kicsit
besűrűsödik. Habverővel csomómentesen belekeverjük a kakaóport, majd a
tűzről levéve beledolgozzuk a kis kockákra vágott vajat is. Teljes
olvadásig kevergetjük. Az így elkészült krémet hagyjuk kihűlni, majd egy
mélyebb tálba tesszük, és géppel néhány percig habosítjuk.
A
gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát lereszeljük, és jól kikeverjük a
porcukorral, a puha vajjal és a rummal. 8 kis golyót formálunk a
masszából, és félretesszük a díszítéshez.
A kihűlt piskótakarikát
3 lapra vágjuk. Az alsó lapot vékonyan megkenjük trüffelkrémmel, majd
eloszlatjuk rajta a gesztenyekrémet. Ismét egy vékony réteg trüffelkrém
következik, majd ráhelyezzük a középső piskótalapot, amit ismét
trüffelkrémmel kenünk meg. Hagyjunk krémet a torta körbekenéséhez is! A
rétegezést a harmadik piskótával fejezzük be, majd körbekenjük a maradék
trüffelkrémmel, és rusztikusan megcsapkodjuk az oldalát. A félretett
gesztenyegolyókkal díszítjük a tetejét.
A golyókat megszórhatjuk kakaóporral, vagy csurgathatunk rájuk olvasztott csokoládét is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!