Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
400 g leveles vajas tészta (mirelit is jó)
500 g gomba (pl. róka vagy vargánya)
400 g csirkemellfilé
2 dl húslevesalaplé
2 db tojás
2 db tojássárgája
100 ml tej
100 ml tejszín
80 g reszelt kemény sajt
apróra vágott kakukkfű,
zsálya, majoránna és rozmaring
2 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor
só
bors
50 g vaj + a formához
a vaksütéshez:
szárazbab
Elkészítése:
A húst és a fokhagymát pirítsuk meg 4 dkg vajon, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk elfőni. Végül adjuk hozzá a fűszereket és a levest is, sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük lassú tűzön 40 percig. Ekkor a felszeletelt gombát is adjuk a húshoz, és pároljuk további 15 percen át, amíg be nem sűrűsödik.
Miközben a hús puhul, vajazzuk ki egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformát, majd simítsuk bele a tésztát, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. Utána villával szurkáljuk meg, fedjük be sütőpapírral, töltsük meg szárazbabbal, és 180 fokos sütőben süssük elő 10-15 perc alatt.
A tojást, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a reszelt sajtot keverjük össze, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a húsos-gombás szószt. A tésztáról távolítsuk el a sütőpapírt és a babot, majd öntsük rá a szószt, és folytassuk a sütést 180 fokon 25-30 percig.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!