Sütés főzés: Gombás-csirkés quiche

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombás-csirkés quiche

14 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

 

Kiadós és finom!! A franciák kedvence vendégváráshoz, ebédre vagy vacsorárais remek választás.

network.huHozzávalók 8 személyre:

400 g leveles vajas tészta (mirelit is jó)
500 g gomba (pl. róka vagy vargánya)
400 g csirkemellfilé
2 dl húslevesalaplé
2 db tojás
2 db tojássárgája
100 ml tej
100 ml tejszín
80 g reszelt kemény sajt
apróra vágott kakukkfű,

zsálya, majoránna és rozmaring
2 gerezd fokhagyma
100 ml száraz fehérbor

bors
50 g vaj + a formához

a vaksütéshez:

szárazbab


Elkészítése:

A húst és a fokhagymát pirítsuk meg 4 dkg vajon, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk elfőni. Végül adjuk hozzá a fűszereket és a levest is, sózzuk, borsozzuk meg, és főzzük lassú tűzön 40 percig. Ekkor a felszeletelt gombát is adjuk a húshoz, és pároljuk további 15 percen át, amíg be nem sűrűsödik.

Miközben a hús puhul, vajazzuk ki egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt sütőformát, majd simítsuk bele a tésztát, és tegyük be a hűtőbe 30 percre. Utána villával szurkáljuk meg, fedjük be sütőpapírral, töltsük meg szárazbabbal, és 180 fokos sütőben süssük elő 10-15 perc alatt.

A tojást, a tojássárgáját, a tejszínt, a tejet és a reszelt sajtot keverjük össze, sózzuk, borsozzuk meg, majd adjuk hozzá a húsos-gombás szószt. A tésztáról távolítsuk el a sütőpapírt és a babot, majd öntsük rá a szószt, és folytassuk a sütést 180 fokon 25-30 percig.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Judit!
Dehogy zavar!
Egy szuper recept!
Én is kifogom próbálni.
Puszillak:Edit.

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

Editke!!!
Ezt a receptet én irtam ide a te nevedben, mert sajnos a másik receptedet kétszer vitte be a gép. Remélem nem haragszol érte.Bár egyszer már megbeszéltük eztet. Ha mégis zavar, hogy a te nevedben van fenn, akkor megpróbálom kitöröltetni. Igérem mihelyt lesz időm ki is próbálom. Szerintem is nagyon jó a recept.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Mózes Mária és Anna!
Ezt a receptet Nem én töltöttem fel!
Nem tudom,hogy kiírta a nevemet oda.
Én is láttam,de azt gondoltam,hogy valaki más,mert más is lehet Vass Lászlóné.
Én nem ismerem a receptet,de különben meg egy jó recept,ahogy az Anna írta.
Üdv:Vass Lászlóné/Edit/

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Editke! Köszi , nagyon jó kis recept, ki fogom próbálni!!Puszi:Anna

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Kedves Mária! A babot csak azért kell a tésztára rakni, hogy a sütés közben ne púposodjon fel. Így könnyebb azután megtölteni a tésztát. Különben nincs más jelentősége! Üdv:Anna

Válasz

Mózes Mária üzente 14 éve

Nem tudom elképzelni,mi a lényege a babnak-valami ízfokozó hatása van?ird meg légyszives,ha már készítetted ezt az ételt!Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu