Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg rövidkaraj
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
25 dkg gomba
4 dl tej
4 evőkanál liszt
4 dkg vaj
4 tojás
5 dkg reszelt sajt
só
reszelt szerecsendió.
Elkészítés:
Kicsontozunk, lezsírozunk 1 kiló rövidkarajt, és egészben, 1 evőkanál olajon, sóval bedörzsölve
átsütjük. Kevés vizet öntünk alá, mellédobunk 1 fej felszeletelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 2 szem borókabogyót, a hús minden oldalát megkenjük paprikakrémmel.
Fedő alatt, időnként megforgatva puhára pároljuk, majd levéből kiszedve a húst, deszkán pihentetés után felszeleteljük.
A visszamaradt olajban addig párolunk 25 dkg megtisztított, felszeletelt gombát, míg saját levét el nem főtte.
Ekkor a gombát mély tűzálló edény aljára terítjük, félig egymást fedve ráfektetjük a hússzeleteket.
A mártáshoz 4 evőkanál lisztet simára keverünk 4 dl hideg tejjel, beledobunk 4
deka vajat, és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.Kissé kihűtjük, majd belekeverünk 4 tojás sárgáját, a tojások kemény habbá vert fehérjét, csipet sót, kevés reszelt szerencsendiót, meg 5 deka reszelt sajtot.
Ezt a lerakott pecsenyére öntjük, és a sütőben addig sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű nem lesz.
Petrezselymes rizzsel tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!