Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyors, kiadós, egyszerű, ezerféle módon variálható! Ez egy leegyszerűsített rizottó, amely igazán ízletes, és laktató egyszerre. Ha elkészíti, biztosan nem bánja meg! |
Hozzávalók:
250
250 g gomba
3 -4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
500 g csirkemáj
400 g rizs (lehetőleg Arborio rizs)
800 g víz, vagy alaplé
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott teáskanál őrölt fehérbors
2 nagy csipet só g zöldborsó
Elkészítés
1. A rizst alaposan átmossuk. Addig mossuk, míg a víz teljesen tiszta marad rajta, majd 20 percig áztassuk a vízben.
2. A májat forrásban lévő vízbe dobjuk, és 2-3 perc alatt átfőzzük, majd borsónyira kockázzuk.
3. Az olajon a vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát is.
4. Hozzáadjuk a rizst, alaposan elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Innentől fogva kb 20-25 perc alatt közepes hőfokon főzve készül el a rizottó.
5. Hozzáadjuk a zöldborsót és a májat.
6. Felaprítjuk a gombát, és azt is hozzáadjuk.
7. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük, ügyelve hogyne törjük össze a rizst, majd lefedjük. Állni hagyjuk 5-10 percet.
8. Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!