Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg csiperkegomba
1 citrom leve
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
1 tojás + 2 tojássárgája
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
a kenéshez: 1 tojás
Elkészítés:
A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, megcsepegtetjük a citrom levével. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk, lecsepegtetjük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk a vizet és felaprítjuk.
Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, a zsemlemorzsát, és jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A leveles vajas tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Egy csíkban rátesszük a gombás töltelék felét, ráfektetjük a sárgarépacsíkokat, majd befedjük a gomba másik felével. A tészta szélét megkenjük a felvert tojással, feltekerjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük a tetejét is, majd kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Külön adhatunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!