Sütés főzés: Gombás rétes

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gombás rétes

9 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

 

1 csomag mélyhűtött leveles tészta (50 dkg)
50 dkg csiperkegomba
1 citrom leve
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál olaj
1 tojás + 2 tojássárgája
1-2 evőkanál zsemlemorzsa

 

a kenéshez:

1 tojás


Elkészítés:

A vajastésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, megcsepegtetjük a citrom levével. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, és hosszában négyfelé vágjuk, majd forrásban lévő sós vízben néhány percig blansírozzuk, lecsepegtetjük. A petrezselymet leöblítjük, lerázzuk a vizet és felaprítjuk.

Serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a hagymát, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk, amíg a leve elfő. Megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzáadjuk a tojást, tojássárgáját, a zsemlemorzsát, és jól összekeverjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A leveles vajas tésztát kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Egy csíkban rátesszük a gombás töltelék felét, ráfektetjük a sárgarépacsíkokat, majd befedjük a gomba másik felével. A tészta szélét megkenjük a felvert tojással, feltekerjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük a tetejét is, majd kb. 30 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Külön adhatunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu