Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gombás szelet tarhonyával
Hozzávalók:
40 dkg sertéskaraj,
1,5 dl étolaj,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 paradicsom,
1 tv-paprika, só,
őrölt fűszerpaprika,
őrölt feketebors,
majoránna,
30 dkg gomba,
1 evőkanál sertészsír,
50 dkg tarhonya,
2 dl csontlé,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl.
A
húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, bevágjuk a széleit, hogy
ne ugorjon össze sütés közben, és enyhén megsózzuk. Fél dl étolajon
elősütjük. Kevés sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal megszórjuk,
felöntjük csontlével, és fedő alatt pároljuk tovább.
Közben a tarhonyát sóval meghintjük, és fél dl étolajon szép
aranyló barnára pirítjuk. Forró vízzel óvatosan felengedjük, és lassú
tűzön puhára főzzük.
A gombás raguhoz a vöröshagymát megtisztítjuk, kis kockákra
vágjuk, és a maradék étolajban üvegesre pároljuk. Beleborítjuk a
felszeletelt gombát, átpirítjuk, majd sóval, borssal, őrölt paprikával
fűszerezzük.
A paprikát és paradicsomot felszeljük, és a raguhoz keverjük.
Majoránnával ízesítve összesütjük. A lisztet a tejföllel, és kevés meleg
vízzel csomómentesre keverjük, és behabarjuk vele a gombát.
Tálaláskor két szelet húst teszünk a tányérra, mellé nagy kanál
párolt tarhonyát pakolunk, és a húsok tetejére gombás ragut halmozunk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!