Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
12 db réteslap,
5 db egész tojás,
5 dl tej,
10 dkg cukor,
10 dkg búzadara,
1 vaníliarúd,
4 dkg vaj + 10 dkg a kenéshez.
Sziruphoz:
4 dl víz,
25 dkg cukor,
1 citrom leve és reszelt héja.
Elkészítés:
5 dl tejet 1 rúd vanília kikapart magjaival felmelegítünk. Közben 5 egész tojást 10 dkg cukorral habosra keverünk, majd hozzáadunk 10 dkg búzadarát is. A meleg vaníliás tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk, majd az egészet lassú tűzön sűrűre főzzük.
Egy tepsit kivajazunk és belerétegezünk 6 réteslapot úgy, hogy mindegyik lapot megkenjük olvasztott vajjal. Hagyjuk, hogy a lapok túllógjanak a tepsin. A krémet egyenletesen ráterítjük a lapokra, széleit ráhajtogatjuk, majd befedjük a maradék réteslapokkal, amiket szintén egyenként vajazunk. Tetejét is megvajazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Közben szirupot készítünk 2 dl vízből, 25 dkg cukorból, és egy citrom reszelt héjából és levéből.
A megsült süteményt rombusz alakúra vágjuk, és meglocsoljuk a sziruppal, hagyjuk, hogy beszívja, majd tálaljuk.
Forrás: http://www.tvpaprika.hu/Receptek/G/galaktobureko
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!