Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régebben csináltam én is Maria Treben könyvéből. Aztán elfelejtkeztem róla.Most a Sokszínű Vidék oldalán láttam a receptet, és én is megcsinálom újra. Nagyon finom, vajaskenyérre kenve. Olyan mint a méz.
Étvágygerjesztő, vizelethajtó, epeműködést serkentő. Cukorral készül, cukorbetegeknek nem ajánlott! A kora délelőtti órákban, csak napfényes időben, friss állapotában, tiszta környezetből gyűjtsük!
Hozzávalók: 30 dkg gyermekláncfű, 1 egész citrom, 1 kg cukor, 8 dl víz
Elkészítése: a virágokat, a felszeletelt citrommal, a vízzel kis lángon egy negyed óráig főzzük. Szűrjük le! Jól nyomkodjuk ki a virágokat és a citromot, melyek tartalma a szűrt léhez kerül! Adjuk hozzá a cukrot és szintén egy negyed óráig kisebb lángon főzzük! A steril befőttesüveg aljára helyezzünk vizes ruhát vagy tegyünk az előmelegített üvegbe egy kanalat, hogy elvezesse a hőt. Így nem reped el az üveg. Az elkészült méz-szirupot az üvegekbe töltjük, és jól lezárjuk. Meleg párnák közé helyezzük kihűlésig. A készítmény egy évig eláll. Kiváló ízű lesz tőle a koktél és a desszert de önállóan is fogyaszthatjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!