Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók (4 főre):
200 g csirkemell
Kb. 10 cm hosszú gyömbér gyökér
100 g csiperke gomba (friss, vagy konzerv)
10 g kukoricakeményítő
1 evőkanál konyak
1 kávéskanál szójaszósz
100-300 ml víz,
só, bors,
a díszítéshez:
koriander levél
Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, és vágjuk fel ujjnyi csíkokra, majd sózzuk és borsozzuk. Tisztítsuk meg a gyömbérgyökeret és szeleteljük vékony csíkokra. Egy teflon edényt vékonyan kenjünk ki egy kevés olajjal, és pároljuk meg a gyömbért, de nem hagyjuk,hogy megbarnuljon. Adjuk hozzá a csirkét, 3 perc alatt pörgessük át, majd tegyük hozzá a megtisztított és felvágott gombát, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk 5-10 percig, a vizet folyamatosan pótolva. Eközben a kukoricakeményítőt keverjük el 3 kanál vízzel. Majd öntsük a húsra, a konyakkal és a szójaszósszal együtt. Óvatosan forraljuk fel, közben állandóan keverve, addig amíg a leve be nem sűrűsödik. Díszítsük néhány koriander levéllel, és forrón tálaljuk. Köreként elkészülhet egy zacskó gyors rizs. (Előkészítéssel együtt kb. 20-25 perc)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!