Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
kb. 40 db-hoz:
13 dkg vaj,
13 dkg cukor,
3 evőkanál tej,
1 csomag vaníliás cukor,
20 dkg finomliszt,
1/2 kiskanál sütőpor,
7 dkg vaníliaízű krémpor.
Elkészítése:
A vajat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd a tejet meg a vaníliás cukrot apránként beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, a vaníliaízű krémporral és a sütőporral alaposan elkeverjük. A vajas cukorral gyorsan összegyúrjuk, és keksznyomóba töltve a megzsírozott sütőlapra a kívánt formákat nyomjuk vele. A tepsit forró (200 fok) sütőbe toljuk, és ezen a hőfokon a tésztát 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben még 2-3 percig állni hagyjuk, majd széles pengéjű késsel vagy palacsintaforgatóval óvatosan fellazítjuk.
Rácsra vagy deszkára átszedve kihűtjük. Jó tanács: A tésztát meglisztezett deszkán ki is nyújthatjuk, és különféle formákkal kiszúrva süthetjük. Formázhatunk a tésztából dió nagyságú gömböket is, és tepsire fektetve ezek tetejét lisztezett villával lenyomhatjuk. Az alaptésztából a kezünkkel kis gömböket formázunk, ezeket megzsírozott sütőlemezre ültetjük, a tetejüket lisztes villával megnyomjuk, fél diószemekkel díszítjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!