Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
80 dkg friss, vegyes gyümölcs (eper, őszibarack, sárgabarack, meggy stb.),
vagy mirelit vagy befőtt,
2 dl tejföl,
1 citrom leve,
2-3 evőkanál méz,
4 evőkanál rum, esetleg likőr (triple sec vagy sherry brandy, vagy 1 teáskanál likőraroma).
Elkészítés:
A gyümölcsöket a fogyasztást megelőző nap megmossuk, leszárítjuk, kimagozzuk, és nagyon vékony csíkokra vagy kockákra vágjuk. A rummal (likőrrel), valamint a mézzel elkevert citromlével lelocsoljuk, és jól zárható edénybe rakjuk.
A hűtőszekrénybe tesszük, és másnapig benne hagyjuk. Közvetlenül fogyasztás előtt a gyümölcsöt leszűrjük. A rumos-citromos levet összekeverjük a tejföllel. (Az öntet íze inkább pikáns legyen, mint édes! Ha szükséges, még kevés citromlevet is keverjünk bele.)
A gyümölcsöt úgy osszuk el négy desszertes tányéron vagy kompótos tálkában, hogy mindenkinek egyformán jusson minden gyümölcsből.
A tejfölös-citromos öntetet rálocsoljuk, és azonnal tálaljuk.
Még finomabb, ha rolettit (édes ostyát) is kínálunk hozzá.
Akinek szabad, kevés tejszínhabbal díszítheti, és keserűcsokoládé-reszelékkel is meghintheti.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!