Sütés főzés: Habkönnyű sajttorta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Hozzávalók:

180 g gabonás keksz
50 g vaj
1 csipet fahéj
40 g barnacukor
10 g édesítőszer
270 g krémsajt
1 citrom
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
300 g natúr joghurt

Elkészítés:
Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Magas hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, a kekszet pedig daráljuk le. Keverjük hozzá a folyékony vajat, a barnacukrot, valamint a csipetnyi fahéjat. Dolgozzuk össze alaposan egy villával. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját (minél magasabb tortát szeretnénk, annál kisebb átmérőjű tortaformát használjunk), majd helyezzük bele a kekszmorzsás alapot. Kezünkkel egyenletesen oszlassuk el a masszát a tortaformában, majd toljuk be a sütőbe és süssük 10 percen keresztül. Ezután vegyük ki a tésztát a sütőből, a hőfokot pedig csökkentsük 160 fokra. Reszeljük le a megmosott citrom héját, levét pedig csavarjuk egy pohárba. Kanalazzuk keverőtálba a krémsajtot és a joghurtot, öntsük hozzá a citrom levét, és a héját, valamint a vaníliáscukrot. Keverjük homogén masszává 2-3 perc alatt robotgéppel, majd egyenként dolgozzuk el benne a tojássárgájákat. Egy külön edényben verjünk kemény habot az édesítőszerrel elkevert fehérjéből. Óvatosan forgassuk bele a sajtkrémes masszába, majd oszlassuk el egyenletesen a vajas-kekszes alapon. Süssük 50-60 percig, illetve amíg a teteje aranyszínűvé nem válik. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, majd miután langyosra hűlt, szeleteljük fel.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu