Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Elkészítés:
Kapcsoljuk a sütőt 180 fokra. Magas hőmérsékleten olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, a kekszet pedig daráljuk le. Keverjük hozzá a folyékony vajat, a barnacukrot, valamint a csipetnyi fahéjat. Dolgozzuk össze alaposan egy villával. Béleljük ki sütőpapírral egy tortaforma alját (minél magasabb tortát szeretnénk, annál kisebb átmérőjű tortaformát használjunk), majd helyezzük bele a kekszmorzsás alapot. Kezünkkel egyenletesen oszlassuk el a masszát a tortaformában, majd toljuk be a sütőbe és süssük 10 percen keresztül. Ezután vegyük ki a tésztát a sütőből, a hőfokot pedig csökkentsük 160 fokra. Reszeljük le a megmosott citrom héját, levét pedig csavarjuk egy pohárba. Kanalazzuk keverőtálba a krémsajtot és a joghurtot, öntsük hozzá a citrom levét, és a héját, valamint a vaníliáscukrot. Keverjük homogén masszává 2-3 perc alatt robotgéppel, majd egyenként dolgozzuk el benne a tojássárgájákat. Egy külön edényben verjünk kemény habot az édesítőszerrel elkevert fehérjéből. Óvatosan forgassuk bele a sajtkrémes masszába, majd oszlassuk el egyenletesen a vajas-kekszes alapon. Süssük 50-60 percig, illetve amíg a teteje aranyszínűvé nem válik. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, majd miután langyosra hűlt, szeleteljük fel.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!