Sütés főzés: Habos diós rolni

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos diós rolni

7 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Habos diós rolni



Hozzávalók:


A tésztához:

 

300 g liszt
120 g vaj
10 g élesztő
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál porcukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárga
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor

 

A tészta kenéséhez:
baracklekvár

 

A töltelékhez:
150 g darált dió
120 g porcukor
24 g vaníliás cukor
4 db tojásfehérje

 

Elkészítés

 

1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

 

2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra.

 

3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.

 

4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük és összekeverjük.

 

5. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.

 

6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.

 

7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 C-on kb 20-25 percig sütjük.

 

8. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szakolci mária üzente 7 éve

biztosan olyan finom is,mint amilyen jól néz ki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Itt a 21.sz.-i Rádió munkatársai!Nagyon tetszik nekünk is,mi is meg fogjuk ! BUÉK!!

Válasz

burger eva üzente 7 éve

nagyon jól néz ki.Meg fogom sütni.

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 7 éve

Gyerekeim kedvenc sütije volt, akkor még a 60-as években ugyhivták hogy "szemüveg süti" mert mikor elkészült ugy nézett ki.
Tartós és finom süti.Mostanában olyat láttam hogy a széleire meggyszemeket tettek, és ugy tekerték fel. Nagyon mutatós volt és finom is.

Válasz

Rikk Ferencné üzente 7 éve

Szuperjo Erzsi

Válasz

oros kati üzente 7 éve

holnap megfogom sutni ..koszonom a receptet szép estét KATI

Válasz

segesdi maria üzente 7 éve

nagyon jol nez ki biztos fnicsi most megfogom sutni koszi a receptet

Válasz

Polgári Ferencné Jolika üzente 7 éve

De milyen jó hogy így képileg is meg van jelenítve a munkafolyamat!Köszönöm

Válasz

Balogh Márta üzente 7 éve

Kedvencem, minden unnepi alkalommal megsutom !!! kellemes unnepeket kivanok !!! udv.M.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

ezt a sütit,már készítettem igazán finom,

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu