Sütés főzés: Habos diós rolni

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Habos diós rolni

13 éve | [Törölt felhasználó] | 10 hozzászólás

Habos diós rolni



Hozzávalók:


A tésztához:

 

300 g liszt
120 g vaj
10 g élesztő
50 ml langyos tej (az élesztőhöz)
1 kávéskanál porcukor (az élesztőhöz)
4 db tojássárga
1 evőkanál porcukor
1 késhegynyi sütőpor

 

A tészta kenéséhez:
baracklekvár

 

A töltelékhez:
150 g darált dió
120 g porcukor
24 g vaníliás cukor
4 db tojásfehérje

 

Elkészítés

 

1. A tésztához az élesztőt, a kávéskanál porcukrot és a langyos tejet felfuttatjuk. Ha felfutott, az alapanyagokat rámérjük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

 

2. A tésztát három egyforma nagyságú cipóra osztjuk, a cipókat egyenként kinyújtjuk kb 2 mm vastagságúra. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra.

 

3. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük baracklekvárral, majd a szélüket kissé feltekerjük és az így elkészített rudakat tepsibe rakjuk.

 

4. A töltelék alapanyagait (a tojásfehérjék kivételével) egy tálba tesszük és összekeverjük.

 

5. A négy tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a cukros diót.

 

6. Az így elkészített tölteléket a rudak közepére simítjuk.

 

7. A rudakat hőlégkeveréses sütőben 170 C-on kb 20-25 percig sütjük.

 

8. A kész süteményt meghintjük porcukorral, felszeleteljük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szakolci mária üzente 13 éve

biztosan olyan finom is,mint amilyen jól néz ki

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Itt a 21.sz.-i Rádió munkatársai!Nagyon tetszik nekünk is,mi is meg fogjuk ! BUÉK!!

Válasz

burger eva üzente 13 éve

nagyon jól néz ki.Meg fogom sütni.

Válasz

Pongrácz Lászlóné üzente 13 éve

Gyerekeim kedvenc sütije volt, akkor még a 60-as években ugyhivták hogy "szemüveg süti" mert mikor elkészült ugy nézett ki.
Tartós és finom süti.Mostanában olyat láttam hogy a széleire meggyszemeket tettek, és ugy tekerték fel. Nagyon mutatós volt és finom is.

Válasz

Rikk Ferencné üzente 13 éve

Szuperjo Erzsi

Válasz

oros kati üzente 13 éve

holnap megfogom sutni ..koszonom a receptet szép estét KATI

Válasz

segesdi maria üzente 13 éve

nagyon jol nez ki biztos fnicsi most megfogom sutni koszi a receptet

Válasz

Polgári Ferencné Jolika üzente 13 éve

De milyen jó hogy így képileg is meg van jelenítve a munkafolyamat!Köszönöm

Válasz

Balogh Márta üzente 13 éve

Kedvencem, minden unnepi alkalommal megsutom !!! kellemes unnepeket kivanok !!! udv.M.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

ezt a sütit,már készítettem igazán finom,

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_furj_tojassal_2196988_8583_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu