Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Íme, egy finom túrós citromos habos sütemény csoda, amely a nagyi sütemé-
nyét juttatja eszünkbe!
Hozzávalók:
15 dkg cukor,
5 dkg vaj,
1 tojás,
fél csomag sütőpor,
30 dkg liszt,
3 ek. tejföl,
a nyújtáshoz:
liszt
A töltelékhez:
50 dkg túró,
25 dkg cukor,
25 dkg margarin,
2 cs vaníliás cukor,
fél citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztát kettéosztjuk, azután a 2 cipót lisztezett deszkán kinyújtjuk. Az egyiket kivajazott, kilisztezett, tepsibe tesszük, és 180 fokon megsütjük. A másik lapot ugyanígy megsütjük. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, meg a vaníliás cukorral, azután összedolgozzuk a túróval. A kisült lapokat megtöltjük a túrókrémmel, és letakarva pihentetjük, hogy megpuhuljon a tészta. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
A receptet Kosztelnik Lászlóné küldte be.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!