Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj,
600 g sertéscomb darálva,
400 g debreceni kolbász,
300 g kolozsvári szalonna,
200 g tisztított vöröshagyma,
200 g sertészsír,
1 kg savanyúkáposzta levél,
2 kg savanyú aprókáposzta,
1 l tejföl,
liszt,
2 cs. kapor,
só,bors,csombor,
majoránna,kakukkfű.
Elkészítés:
A karajból 10 egyforma szeletet vágunk.Sózzuk,borsozzuk,lisztbe mártjuk,és kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük,félretesszük.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk,serpenyőben félig megpirítjuk,hozzáadjuk a fele feldarabolt vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a darálthúst,sózzuk,borsozzuk
majorannával,kakukkfűvel ízesítjük,tovább pirítjuk kevergetve.
Beletesszük a felkarikázott kolbászt is és készre pirítjuk.
10 db káposztalevelet kiterítünk,ráhelyezzük az elősütött bordákat tetejükre elosztjuk a pirított kolbászos húst,összecsavarjuk és zsineggel átkötjük őket.
Zsíron egy lábosba megpirítjuk a maradék feldarabolt vöröshagymát,hozzáadjuk az alaposan kiöblített apró savanyúkáposztát,megszórjuk kaporral és csomborral,kevés csontlével felengedjük és jól felforraljuk.
A felforrt káposztára helyezzük a töltött káposztalavelet,majd fedő alatt közepes hőmérsékletű tűzön vagy sütőben másfél óráig főzzük.
A töltött leveleket kiszedjük,tejföllel-liszttel besűrítjük.
Jól kiforraljuk,és kevés finomra vágott kaporral megszórjuk.
Tálaláskor tejföllel meglocsolva tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!