Sütés főzés: Hargitai sertésborda

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj,

600 g sertéscomb darálva,

400 g debreceni kolbász,

300 g kolozsvári szalonna,

200 g tisztított vöröshagyma,

200 g sertészsír,

1 kg savanyúkáposzta levél,

2 kg savanyú aprókáposzta,

1 l tejföl,

liszt,

2 cs. kapor,

só,bors,csombor,

majoránna,kakukkfű.

 

 

 

 

Elkészítés:

A karajból 10 egyforma szeletet vágunk.Sózzuk,borsozzuk,lisztbe mártjuk,és kevés forró zsírban mindkét oldalát elősütjük,félretesszük.

 

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk,serpenyőben félig megpirítjuk,hozzáadjuk a fele feldarabolt vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.

Hozzáadjuk a darálthúst,sózzuk,borsozzuk

majorannával,kakukkfűvel ízesítjük,tovább pirítjuk kevergetve.

Beletesszük a felkarikázott kolbászt is és készre pirítjuk.

 

10 db káposztalevelet kiterítünk,ráhelyezzük az elősütött bordákat tetejükre elosztjuk a pirított kolbászos húst,összecsavarjuk és zsineggel átkötjük őket.

 

Zsíron egy lábosba megpirítjuk a maradék feldarabolt vöröshagymát,hozzáadjuk az alaposan kiöblített apró savanyúkáposztát,megszórjuk kaporral és csomborral,kevés csontlével felengedjük és jól felforraljuk.

A felforrt káposztára helyezzük a töltött káposztalavelet,majd fedő alatt közepes hőmérsékletű tűzön vagy sütőben másfél óráig főzzük.

A töltött leveleket kiszedjük,tejföllel-liszttel besűrítjük.

Jól kiforraljuk,és kevés finomra vágott kaporral megszórjuk.

Tálaláskor tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu