Sütés főzés: Három rétegben rakott krumplipüré

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya,

3 szál sárgarépa,

50 dkg spenót,

2-3 ek tej,

1 ek vaj + a formához,

3-4 ek liszt,

2 tojás,

1 ek narancslé,

1 csipet őrölt szerecsendió


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A sárgarépát is meghámozzuk, megmossuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk, külön edényben 10 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, és újabb edényben, forrásban levő vízben 5 percig főzzük. A megfőtt zöldségeket leszűrjük.
A leszűrt burgonyát a tejjel és a vajjal pürévé törjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, és sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk. A sárgarépából 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit villával összetörjük.

A burgonyapürét három adagra szétosztjuk. Az elsőbe belekeverjük az összetört répát és a narancslevet, a másodikba a szerecsendióval fűszerezett spenótot, a többit natúr hagyjuk.

Kivajazunk négy darab kb. 1,5 dl űrtartalmú hőálló tálkát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A sima burgonyapürét szétosztjuk a tálkákba, erre következik a spenótos, majd a répás réteg. A formákat lefedjük fóliával, tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a tálkák feléig érjen. A sütőben 40 percig sütjük. Óvatosan kiemeljük (tányérra is boríthatjuk), a félretett répát a tetején elosztjuk, és forrón tálaljuk. Önmagában is laktató, de salátával, sőt sültek mellé is kínálhatjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu