Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya,
3 szál sárgarépa,
50 dkg spenót,
2-3 ek tej,
1 ek vaj + a formához,
3-4 ek liszt,
2 tojás,
1 ek narancslé,
1 csipet őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. A sárgarépát is meghámozzuk, megmossuk, vékony, hosszú csíkokra vágjuk, külön edényben 10 percig főzzük. A spenótot megtisztítjuk, és újabb edényben, forrásban levő vízben 5 percig főzzük. A megfőtt zöldségeket leszűrjük.
A leszűrt burgonyát a tejjel és a vajjal pürévé törjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást, és sóval, borssal ízesítjük, jól összedolgozzuk. A sárgarépából 4 evőkanálnyit félreteszünk, a többit villával összetörjük.
A burgonyapürét három adagra szétosztjuk. Az elsőbe belekeverjük az összetört répát és a narancslevet, a másodikba a szerecsendióval fűszerezett spenótot, a többit natúr hagyjuk.
Kivajazunk négy darab kb. 1,5 dl űrtartalmú hőálló tálkát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A sima burgonyapürét szétosztjuk a tálkákba, erre következik a spenótos, majd a répás réteg. A formákat lefedjük fóliával, tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk köréjük, hogy a tálkák feléig érjen. A sütőben 40 percig sütjük. Óvatosan kiemeljük (tányérra is boríthatjuk), a félretett répát a tetején elosztjuk, és forrón tálaljuk. Önmagában is laktató, de salátával, sőt sültek mellé is kínálhatjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!