Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 fajta tésztából, 3 fajta krémmel, csokiöntettel,
Hozzávalók a tésztához:
8 tojás,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt,
5 dkg durvára tört dió,
1 ek kakaó,
1 dl rum
A krémhez:
4 tojássárgája,
10 dkg cukor,
2 csomag vaníliás pugingpor,
1 liter tej,
1 ek kakaó,
10 dkg durvára tört dió,
1 csomag vaníliáscukor,
ízlés szerint mazsola
Elkészítés.
Tészta:
A tojássárgákat keverd fehéredésig a cukorral. Apránként add hozzá a lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
A masszát oszd három részre:
az egyikbe keverd bele a diót,
a másikba a kakaót.
Egyenként sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg.
A krémhez:
Keverd simára a tojássárgákat a cukorral és a pudingporral. Forrald fel a tejet, öntsd hozzá a tojásos masszát és lassú tűzön kevergetve főzd sűrűre. A tűzről levéve ezt is oszd 3 részre.
Az elsőt:
ízesítsd a vaníliás cukorral,
a másikat:
a kakaóval és mazsolával.
A harmadikba:
a diót keverd.
Összeállítás:
Egy mélyebb tálba tedd a diós lapot. Locsold meg rummal, és kend rá a csokis krémet. Utána jöhet a maradék csokis tésztalap rummal meglocsolva; a vaníliás krém; a maradék csokis piskóta; a diós krém; majd az utolsó tésztalap.
Ha kész, tedd hidegre egy kis időre, majd tálaláskor kanalazz halmokat a tányérra, majd jöhet rá a tejszínhab és a csokiöntet.
Csokiöntet:
egy kevés vizet forralj össze annyi kakaóval, amennyi megadja az ízét, adj hozzá cukrot és egy kevés vajat.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!