Sütés főzés: Házi somlói

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 fajta tésztából, 3 fajta krémmel, csokiöntettel, network.hu



 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

8 tojás,

20 dkg cukor,

20 dkg liszt,

5 dkg durvára tört dió,

1 ek kakaó,

1 dl rum

A krémhez:

4 tojássárgája,

10 dkg cukor,

2 csomag vaníliás pugingpor,

1 liter tej,

1 ek kakaó,

10 dkg durvára tört dió,

1 csomag vaníliáscukor,

ízlés szerint mazsola

Elkészítés.

Tészta:

A tojássárgákat keverd fehéredésig a cukorral. Apránként add hozzá a lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.

A masszát oszd három részre:

az egyikbe keverd bele a diót,

a másikba a kakaót.

Egyenként sütőpapírral bélelt tepsiben süsd meg.

A krémhez:

Keverd simára a tojássárgákat a cukorral és a pudingporral. Forrald fel a tejet, öntsd hozzá a tojásos masszát és lassú tűzön kevergetve főzd sűrűre. A tűzről levéve ezt is oszd 3 részre.

Az elsőt:

ízesítsd a vaníliás cukorral,

a másikat:

a kakaóval és mazsolával.

A harmadikba:

a diót keverd.

Összeállítás:

Egy mélyebb tálba tedd a diós lapot. Locsold meg rummal, és kend rá a csokis krémet. Utána jöhet a maradék csokis tésztalap rummal meglocsolva; a vaníliás krém; a maradék csokis piskóta; a diós krém; majd az utolsó tésztalap.
Ha kész, tedd hidegre egy kis időre, majd tálaláskor kanalazz halmokat a tányérra, majd jöhet rá a tejszínhab és a csokiöntet.

Csokiöntet:

egy kevés vizet forralj össze annyi kakaóval, amennyi megadja az ízét, adj hozzá cukrot és egy kevés vajat.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu