Sütés főzés: Házilag készült Fondan!

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

Egy csomag pille cukor 300g(én a pennyből vásárolom)
300g porcukor
2-3dkg keményítő


Elkészítése:
Kivajazok vagy olajozok egy tálat bele teszem a pillecukrot be a mikróba megolvasztom(azért kell olajozni a tálat mert olvadásközben ragad tapad a pillecukor)
Mikor teljesen megolvadt hozzá adjuk a porcukrot a keményítőt és addig gyúrjuk(mint a kelt tésztákat) míg teljesen össze nem áll. Fontoss!!!: A kezünket is olajozzuk folyamatosan gyúrás közben ha nyújtjuk előbb olajozzuk a felületet majd porcukrozzuk és így nyújtsuk ki a fondánunkat.!!! Ha szükséges még adunk hozzá porcukrot és keményítőt. Ezt szinezhetjük bármilyen ételfestékkel (én a tescoból vásárolom az is meg teszi olcsó) Felhasználhatjuk torták bevonására vagy figurák virágok készítéséhez is.
Ha a fondánunkat folyósabbra hagyjuk felhasználhatjuk a cukrászatban jól ismert minjonok bevonására is de akár tortákat is bevonhatunk vele így módon. A fondán hamarabb szárad mint a marcipán.

Címkék: otthon kisérletezz!!!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szakál Gáborné üzente 9 éve

Pillecukor, mályvacukor, marshmallow - akárhogy nevezzük, ugyanaz a szivacsos állagú puha cukorka. Általában az amerikai zászlós sávos - csillagos minta van a csomagolásán. Lehet kapni csak fehéret, aztán olyat amiben fehér és rózsaszín fele-fele arányban van, és még a háromszínű fonott- fehér, rózsaszín és sárga összecsavarva. Ez utóbbi összeolvasztva laksz színt ad ki. Én olvasztás után jól bevajazott fakanállal szoktam keverni és kézzel csak akkor nyúlok hozzá, ha már gyúrható állagú. ekkor pedig jól bevajazott dauer kesztyűben dolgozom. Nyújtani pedig két lap folpack között szoktam. Ki kell kísérletezni kinek mi válik be.
.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 9 éve

Kedves Julianna én még mályvacukor néven ismerem és marshmallow néven.:)

Válasz

Soós Jánosné üzente 9 éve

Más neve épp most jutott eszembe MARSALOW azt hiszem így kell írni

Válasz

Soós Jánosné üzente 9 éve

Kedves Julianna máshol is lehet kapni pillecukrot nem csak a pennyből.A pillecukor már régi cukorka fajta gumisállagú nem tudom hogyan is írjam le kedves tagok ha tudnátok segíteni leírni hogy milyen is a pillecukor akkor írjatok.Remélem ennyivel segítettem ha mégse remélem lesz olyan aki tud!!:)Üdv:Incus

Válasz

Butyka Julianna üzente 9 éve

Kolozsvaron nincs meg Penny,csak Real,Julius Mool,Metro,Polus.Nem tudom milyen az a pille cukor!Mas neve nincs?

Válasz

Soós Jánosné üzente 9 éve

Nagyon szivesen Terike!

Válasz

Nagyon szépen köszönöm a receptet.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu