Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 közepes nagyságú (kb. 20 centi átmérőjű) csillagtök,
só,
3 dkg vaj,
3 evőkanál liszt,
3 dl tej,
4 tojás,
10 dkg reszelt sajt (legalább a fele füstölt legyen),
csipetnyi reszelt szerecsendió.
A csillagtököt egészben megmossuk. 30 percig sós vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük, és kissé hűlni hagyjuk. Ezután mindkettőt félbevágjuk, a magjukat kikaparjuk, belsejüket karalábévájóval vagy éles kiskanállal úgy vájjuk ki, hogy héjuk éppen maradjon. A kivájt tökhúst villával pépesre törjük. A fél tökhéjak majd a felfújt tányérjául szolgálnak. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, a liszttel összekeverjük, majd a tejjel felengedve, sűrű besamel mártást főzünk belőle. A tökpépet, a tojások sárgáját meg a reszelt sajtot belekeverjük, sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és végül a habbá vert tojásfehérjéket is beleforgatjuk. A fél tökhéjakba töltjük, egy tűzálló tálra vagy zománcos tepsibe egymás mellé ültetjük, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal 35 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megpirult és a töltelék annyira megszilárdult, hogy a beleszúrt tűre már nem ragad. Salátával kitűnő előétel, de hirtelensültekhez könnyű köretként is kínálhatjuk.
Megjegyzés:
- A sütés-főzés alatt a csillagtök héja teljesen megpuhul, és ehetővé válik, de aki idegenkedik tőle, tekintse csak egyszerűen a felfújt tányérjának.
- Mikrohullámú készülékben gyorsabban elkészül, ha a töltött csillagtököket 10-12 percig a legnagyobb teljesítménnyel sütjük, majd 2-3 percig állni hagyjuk. Ilyenkor azonban a teteje nem pirul meg, tehát ajánlatos a grillsütőben kissé megpirítani, vagy egy kevés reszelt sajttal megszórni.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!