Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma,
1 vöröshagyma,
2 evőkanál sótlan vaj,
6-8, szeletekre vágott kis patiszon ,
3 pohár leveskoncentrátum (4 tyúkhúsleveskocka 3 pohár vízben),
1 pohár tej+tejszín fele-fele arányban,
egy csipetnyi szerencsendió,
só meg bors, friss bazsalikomlevél a körítéshez...
A pépesített fokhagymát és az apróra vagdalt vöröshagymát a vajban hirtelen kisütjük, és mikor a hagyma már aranyló sárga, hozzáadjuk a meghámozott és kimagozott, miszlikbe vágott patiszont (minél kisebbek a darabkák, annál jobb lesz a végeredmény). Ehhez az egészhez hozzátesszük az előkészített leveskoncentrátumot, majd közepes lángon addig főzzük, míg a patiszon megpuhul. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel szépen pürésítjük. Most már jöhet a tej+tejszín (de aki figyeli a kalóriákat, az szimplán tejet is tehet hozzá), majd egy kis szerecsendió, só, bors, ízlés szerint. Miután mindezt jól összekevertük, mehet a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt még egy kis bazsalikomlevéllel feldobhatjuk...
|
|
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!