Sütés főzés: Hideg nyári patisszon leves

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5284 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hideg nyári patisszon leves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Hozzávalók:

 

2 gerezd fokhagyma,

1 vöröshagyma, 

2 evőkanál sótlan vaj,

6-8, szeletekre vágott kis patiszon , 

3 pohár leveskoncentrátum (4 tyúkhúsleveskocka 3 pohár vízben),

1 pohár tej+tejszín fele-fele arányban,

egy csipetnyi szerencsendió,

só meg bors, friss bazsalikomlevél a körítéshez...

 

A pépesített fokhagymát és az apróra vagdalt vöröshagymát a vajban hirtelen kisütjük, és mikor a hagyma már aranyló sárga, hozzáadjuk a meghámozott és kimagozott, miszlikbe vágott patiszont (minél kisebbek a darabkák, annál jobb lesz a végeredmény). Ehhez az egészhez hozzátesszük az előkészített leveskoncentrátumot, majd közepes lángon addig főzzük, míg a patiszon megpuhul. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd robotgéppel szépen pürésítjük. Most már jöhet a tej+tejszín (de aki figyeli a kalóriákat, az szimplán tejet is tehet hozzá), majd egy kis szerecsendió, só, bors, ízlés szerint. Miután mindezt jól összekevertük, mehet a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt még egy kis bazsalikomlevéllel feldobhatjuk...

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lányi Katalin üzente 12 éve

finom lehet,elkészitem én is

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Zsuzsa!
A nyitó oldalon fent van egy kis cikk képpel.
Gábor jól írta. rántani rakott dolgokhoz nagyon jó. Sőt van aki savanyúságnak is elteszi.
Kíváncsian várom várom a recepteket. Nyugodtan lehet az oldalon mindenkit, engem kötelező :))) tegezni. Így is meglehet adni a tiszteletet egymásnak.
Kellemes hétvégét kívánok.
Marcsi

Válasz

RG Gábor üzente 12 éve

Kellemes nyári étel,ebben a melegben éppen itt az ideje,elfogom készíteni.Albert Zsuzsának,a patiszon tökféle,Kerek kicsit virágformájú és a széle csipkés.világosszínű kb.1 1,5 kg súlyú

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 12 éve

Zsuzsa ! üsd be Google-ba és rögtön megtudod.Egy tök féle.

Válasz

Albert Zsuzsánna üzente 12 éve

Finom lehet csak én sajnos nem tudom mi az a patiszon.Megkérem írja le nekem .Itt Erdélyben mi nem tudjuk hogy ez mi az.Kaptam jó székely recepteket majd le írom,megosztom önökkel.Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_furj_tojassal_2196988_8583_s

Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu