Sütés főzés: Hókifli

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hókifli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsír
  • kb. 50 dkg liszt
  • csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • kb. 1 1/2 dl tej
  • citromhéj
  • vaníliás porcukor
  • + töltelék

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. A lisztet, sót, citromhéját összekeverjük, majd összeállítjuk a tésztát. Annyi legyen a liszt, hogy könnyű tésztát kapjunk. Mákkal, dióval, gesztenyével szilvalekvárral tölthetjük. 1/2 órát pihentetjük. Forró sütőben világosra sütjük és melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kedves Marcsi, igazad van hogy itt nem a negatívumokat kellene leírni, hiszen sokan oldalakat írhatnának arrol hogy mit nem szeretnek.
Szerintem minden étel jó, és főleg aki zsíros kenyéren nő fel az meg is tud becsülni mindent. Én személy szerint tudom mi az hogy rahát, meg a halva, és talán egy kezemen tudnám megszámolni hogy mit nem szeretek.
De inkább olyan recepteket fogok leírni amit esetleg még vagy egyáltalán nem ismernek sokan, egy kipróbálást mindenképpen megér, hiszen "cipőt sem veszünk próba nélkül ".
Üvd. ilona angéla.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sziasztok!
A rahát nekem nem ízlett.Sok a cukorpor rajta.Annak is inkább liszt íze van,édesített liszt.A zselészerű édességnek meg semmi íze nincs.
A nálunk kapható zselés cukor sokkal jobb,igaz nehezebb vele dolgozni mert eléggé ragad.
Viszont a szotyolacukor,vagyis a halva az isteni,olyan csak Romániában készítenek.
Boldog ÚJ ÉVET kívánok mindenkinek.
Anna

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 14 éve

A RAHÁT egy ízesített zselészerű édesség,kockára vágva és cukorporba forgatva.Kimérős vagy csomagolt szerelésben kapható Romániában.Kedvelt kalács,sütemény,kifli töltelék,akár püspökkenyérbe is aprítható.

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 14 éve

Én Fehéregér-ként ismerem ezt a süteményt.Nagyon kiadós ,sokáig eláll és mindenki szereti.

Válasz

Farkasné Szaniszló Mária üzente 14 éve

Látom nem vagyok egyedül, de bocsi mi az a rahát?

Válasz

Homoki Gabriella üzente 14 éve

..Szia ..:))

..ne haragudj,hogy kérdezek,de mi az a rahát?...nem tudok rájönni?..darált mák lenne?...::))
Gabi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon finom sütike!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu