Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
20 dkg darált sertéshús,
2 egész tojás,
1 dl tej,
2 púpozott evőkanál búzadara,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só;
a mártáshoz:
2 dkg margarin,
2 dl tej,
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 mokkáskanál majoranna,
1 púpozott teáskanál vegeta,
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A gombócokhoz a tojást habosra verem, összekeverem a tejjel és a sóval, borssal. Ezután belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáadom a búzadarát és a darált húst. Addig keverem, amíg az összes folyadékot felveszi, és tizenöt percig hagyom állni.
Közben elkészítem a mártást: a margarint habzásig hevítem a liszttel, és a tejet ráöntve, beleszórom a vegetát, valamint a megtisztított, zúzott fokhagymát. Folytonosan kevergetve sűrűre főzöm, végül a tűzről lehúzva belekeverem a tejfölt.
A már sűrű húsos masszából nyolc gombócot formázok, és beleteszem egy tűzálló tálba vagy kis tepsibe, jó szorosan egymás mellé.
A sűrű tejfölös mártást rákenem a tetejére, és a tálat lefedem.
Előmelegített, forró sütőbe tolom, és harminc-harmincöt percig párolom, végül a fedőt levéve megpirítom a tetejét. Bármilyen köret illik mellé, de a legjobb petrezselymes-vajas burgonyával.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!