Sütés főzés: Húsos babos tál.

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Húsos babos tál.

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz fehér bab,
  • 30 dkg füstölt sertéscomb (egyben),
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 30 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg zeller (zöldjével),
  • 80 dkg sovány sertésoldalas,
  • 2 evőkanál olaj,
  • só,
  • bors,
  • 1 dl száraz vörösbor,
  • 1 evőkanál paradicsompüré,
  • 2 babérlevél,
  • 2-3 szál borsikafű

Elkészítés:

A babot és a füstölt húst előző este beáztatjuk. Másnap a római tálat a szokásos módon beáztatjuk. A babot és a füstölt húst leszűrjük. A zöldségeket megtisztítjuk (vöröshagymát és sárgarépát karikákra, zellergumót kis kockákra, szárát-zöldjét felaprítva, fokhagymát áttörve). Az oldalast 2 ujjnyi darabokra vágjuk (ahogy a csontok engedik). Felforrósított olajon minden oldalukat hirtelen megkapatjuk, áttesszük a lecsepegtetett római tálba. A maradék zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymákat, rádobjuk a sárgarépát, zellert, zellerszárat és a zellerzöld felét, sózzuk, borsozzuk - 2-3 percig erős tűzön pirítjuk.
A tál közepére tesszük a füstölt húst, tetejére szórjuk a babot, a pirított zöldséggel beborítjuk, lazán összekeverjük. A serpenyőbe (a megmaradt pecsenye-zöldségaljoz) öntjük a bort, paradicsompürét, babérlevelet, borsikafüvet, tetszés szerint sót, borsot, kb. 1 dl vizet. Jól összeforraljuk és a zöldségre öntjük. A római tálat lefedve (a szokásos módon hideg sütőbe téve) 180 fokon másfél-két óráig - vagy ki tudja :) - pároljuk (nem árt rápillantani, van-e elég leve, a végén tocsogósnak célszerű lennie).
A füstölt húst deszkára emelve felszeleteljük, az ételbe visszatesszük, a maradék zellerzölddel díszítve tálaljuk.
Kenyeret adunk hozzá.

Megjegyzés:

Talán még a sóletnél is szörnyűbb, egészségtelenebb, puffasztóbb. Egy másfajta változat. Borzasztó. De talán van köztetek pár önsanyargató haspárti.

A receptet Gaál Péter küldte. Köszönjük! A tréfás megjegyzéseket is!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu