Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a húsos töltelékhez:
50 dkg sertéscomb (lehetőleg diója)
2 közepes hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
1 evőkanál libazsír
só
bors
őrölt pirospaprika
piros arany
A gombás szószhoz:
20 dkg csiperkegomba (apróbb)
1 kis fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál libazsír
só
bors
őrölt pirospaprika
piros arany
étvágytól függően fejenként 2-3 db kész palacsinta
Elkészítés:
Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.
Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a nagyobb lyukú betéten, húsdarálón ledarálom.
A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor elkészült (legyen jó szaftos!), merülő turmixszal összeturmixszolom, teljesen pépessé.
A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.
A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített 150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.
Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával, paradicsomszeletekkel díszítem.
Megjegyzés:
Ez a recept a Hortobágyi húsos palacsintára hajaz, ami nálunk nagy kedvenc. Én is sokáig a hagyományos módon készítettem, de valahogy a szaft a végén mindig kevés volt. Ezért találtam ki ezt a verziót, nekünk nagyon bejött! Bátran ajánlom mindenkinek, bár kicsit macerásabb, de megéri! Jó étvágyat, Nani.
Mindmegette
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!