Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg sertés lapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg gomba,
20 dkg rizs,
15 dkg zöldborsó,
15 dkg sajt,
1 kisebb fej kelkáposzta,
1 fej vöröshagyma,
1 ger. fokhagyma,
1-1 db zöldpaprika és paradicsom,
2 db tojás,
fél dl olaj,
2 dl tejföl,
p. paprika, petrezselyem, köménymag, só.
Elkészítés:
A rizst megpároljuk. Leveleire szedjük a káposztát (vastag ereit kivágjuk) és sós, köménymagos vízben főzzük pár percig.Lecsöpögtetjük.
Kipirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a vöröshagymát és megpirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Megsózzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és félig puhára pároljuk, s közben hozzátesszük a felszeletelt gombát. Rövid párolás után hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és paprikát. Ha kihűlt, hozzáadjuk a rizst, a tojásokat, a reszelt sajtot és a borsot. Óvatosan összedolgozzuk, a masszát a kiterített kelkáposztalevelekre halmozzuk. Két szélét behajtva feltekerjük. Szorosan egymás mellé téve, olajozott tűzálló tálba tesszük. Meglocsoljuk a tejföllel, és a reszelt sajt másik felével meghintve forró sütőben sütjük, míg a sajt megpirul
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!