Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A gombóchoz:
20 dkg rizs
10 dkg darált hús
3 evőkanál reszelt sajt
2 tojás
1 mokkáskanálnyi fokhagymapor
só
zsemlemorzsa.
A mártáshoz:
1 kis fej hagyma
2 csokor kapor
2 dl húsleves
4 evőkanál burgonyakeményítő
só
Elkészítés:
A gombóchoz a rizst sós vízben puhára főzzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a darált hússal, 1 egész tojással, fokhagymaporral, sóval és a reszelt sajttal összekeverjük. Pepecsesnek tűnik, de ha előkészítünk mindent, gyorsan megy. Amíg fő a rizs, lehet elkészíteni a mártást.
Vizes kézzel golyókat formázunk a rizsből, kis bemélyedést készítve megtöltjük a húsos keverékkel. A kész golyókat felvert egész tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.
A mártáshoz olajon megdinsztelünk 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított kaprot, felöntjük 2 dl húslével, sózzuk, borsozzuk, egy csipet szódabikarbónát adunk hozzá. Közben 3 dl tejszínt csomómentesre keverünk 4 evőkanál burgonyakeményítővel, a mártáshoz adjuk, jól összekeverjük. Egyet forrni hagyjuk, de nem többet, mert elveszíti selymes fényét.
A kisült rizsgombócokat a mártással tálaljuk.
A receptet és a fotót Aztapaszta küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!