Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj
20 dkg aszalt füge
3 dl fehérbor
10 dkg sajt
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
Rama margarin
Elkészítés:
Az aszalt fügét szeleteljük fel, majd öntsük rá a bort, és hagyjuk 1-2
órán át állni, hogy jól magába szívja. Ezután tegyük bele egy szűrőbe,
és hagyjuk hogy jól lecsepegjen.
A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és szórjuk
meg őrölt borssal. Ezután egy teflon serpenyőben 1-2 evőkanál olajon
süssük elő mindkét oldalát.
Egy tepsit alaposan kenjünk ki margarinnal, majd helyezzünk rá 4
szelet húst. Ezután ízlés szerint szórjuk meg szerecsendióval,
majorannával és kakukkfűvel. Ezután a fűszerezett hússzeletek tetejére
tegyük rá a fügét. Végül fedjük be a maradék hússzeletekkel, és a
tetejét szintén fűszerezzük (azért óvatosan bánjunk a fűszerekkel,
nehogy elnyomják a füge ízét).
A maradék bort, öntsük a hússzeletek alá, majd a tepsit fedjük le alufóliával.
Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes
hőmérsékleten pároljuk puhára a húst (én légkeverésnél 150 fokon, 45
percig pároltam). Amikor a hús készre párolódott, vegyük le az
alufóliát, majd ízlés szerint szórjuk meg a hússzeleteket reszelt
sajttal. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük szép pirosra.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk mellé krumplipürét vagy párolt rizst.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!