Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Finom húsvéti almás pite receptet kínálunk, amely kiváló ünnepi sütemény lesz.
Hozzávalók a tészta:
30 dkg liszt,
1 evőkanál cukor,
1 csipet só,
17,5 dkg puha vaj,
6 evőkanál (jeges) víz
Töltelék:
1 kg alma,
11,5 dkg cukor,
5 dkg barna cukor,
2 evőkanál liszt,
2 ek sárgabarack lekvár,
1 citrom leve és héja,
1 mokkáskanál szerecsendió,
3 g friss reszelt gyömbér,
1 csipet fahéj
Elkészítés:
A tésztához összekeverem a cukrot, lisztet, sót, a puha vajat. Ezután annyi jeges vizet teszek hozzá, amíg összeáll a tészta. Ezután hűtőbe teszem KB fél órára.
Az almákat meghámozom, kimagozom, és vékony szeletekre vágom. Meglocsolom a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, gyömbért, fahéjat, lisztet összekeverem egy tálba és hozzáadom az almát. Kivajazok egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát elfelezem. Egyik felét kinyújtom,
és a formába teszem (a szélét is "kibélelem" a tésztával). Megkenem a sárgabarack lekvárral. Ezután hozzáadom az almákat, úgy hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtom és 1,5 cm széles sávokat vágok. Ezeket rácsosan ráteszem az almatöltelékre. A végét hozzányomkodom a szélen lévő tésztához.
200 fokon 10 percig, majd 180 fokon 60-75 percig sütöm, amíg a tészta rács szép barna nem lesz. Mielőtt készre sülne, megkenem a rácsokat vízzel elkevert baracklekvárral, visszatolom a sütőbe és készre sütöm.
A receptet Szabó Veronika nevű kedves olvasónk küldte be.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!