Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
40 dkg sertésmáj,
1 zsemle,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 tubus zöldségkrém,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 dl tej,
1 teáskanál liszt,
3 cl konyak vagy rum (esetleg 1 mokkáskanál rumaroma vagy konyak aroma),
4 evőkanál olaj,
törött fekete bors, só.
A zsemlét kis kockákra vagdaljuk, majd ráöntjük a tejet. 1 evőkanál olajon megpirítjuk a tisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát, és hozzáadjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlét. Összekeverjük a felvert tojással, sóval, borssal és az apróra metélt petrezselyemzöld felével. A megmosott és megszárított májat nagyobb, vékony szeletekre vágjuk. Minden szeletre teszünk a töltelékből, és úgy csavarjuk fel, hogy a két oldala szabadon maradjon (mint a piskótaroládot szokás). Ha hústűvel összetűzzük, akkor nem esik szét. A maradék olajon megfuttatjuk a zöldségkrémet, ráöntjük a tűzálló tálon egymás mellé helyezett májtekercsekre, és előmelegített forró sütőben megsütjük. Ha a máj átsült, kivesszük a tálból, a visszamaradt mártást liszttel és sóval meghintjük, ráöntünk 1 dl vizet, és jól összeforraljuk. Ízesítjük a konyakkal, majd a májat visszatéve, melegen tartjuk. Rizibizi illik mellé, de sült burgonyával is nagyon finom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!