Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
5 ek porcukor
4 ek liszt
2 ek zsemle morzsa
3 ek kakaópor
1 ek instant kávé
1 ek rum
citrom
a tepsi kikenéséhez:
vaj és liszt
A krémhez:
3 tojás sárgája
3 ek cukor
3 ek fahéjas ribizli dzsem (vagy 3 ek ribizlidzsem + késhegynyi fahéj)
2 ek tejszín
5 dkg daráltdió
1 zacskó habfixáló
Az öntethez:
ribizlidzsem
rum
melegvíz
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A tojások fehérjéből pár csepp citromlével és a kanalanként hozzáadott cukorral kemény habot verünk.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.
Majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a kávét és a rumot, legvégül a zsemlemorzsát.
Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe merjük.
Forró sütőbe tesszük, takarékon megsütjük.
A megsült tésztát cukrozott deszkára borítjuk.
Hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk és a krémmel töltjük-kenjük.
Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
Krém elkészítése:
Habosra keverjük a meglágyított vajat a tojássárgákkal és a cukorral.
Hozzáadjuk a tejszínt, tovább habosítjuk.
Hozzáadjuk a ribizlidzsemet, a fahéjat és a habfixálót, jól elkeverjük.
Végül a diót is hozzákeverjük a habos krémhez.
Öntet elkészítése:
A fahéjas ribizlidzsemet rummal és kevés melegvízzel higítjuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!