Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Linzer tésztához:
30 dkg liszt
1 tojássárgája
10 dkg porcukor
20 dkg margarin (szoba-hőmérsékletű,
1 cs vaníliás cukor
1 mk .vanília kivonat
1 tk. sütőpor
fél citrom héja
1 ek.facsart citromlé
Kakaós mázhoz:
2 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg jó minőségű kakaópor
sütőrum vagy konyak meggy
Töltelék:
baracklekvár
Elkészítés:
Elkészítjük a linzer tésztát. Először a száraz alapanyagokat keverjük
össze: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor és a citrom héja.
Veszünk egy nagyobb lyukú reszelőt, és belereszeljük a margarint e-képpen: belemártjuk a lisztes keverékbe és reszelünk, ismét belemártjuk
és reszelünk. Ez azért szükséges, mert sokkal lazább lesz a tészta, és
szerintem könnyebb is eldolgozni a margarint.
Hozzátesszük a vanília kivonatot, a citromlevet és a tojást. Jól
összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 2
órára. Én egy éjszakára szoktam berakni.
A kakaós mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük (egy csipet só mehet bele, tuti kemény lesz).
A cukrot és a kakaót összekeverjük, és finoman adagolva
beleforgatjuk a habba. Mikor már túl sűrű az állaga, adjunk hozzá
sütőrumot. Folytassuk a keverést és az adagolást. Sűrű, de folyós állagú
legyen. Ne folyjon szét, de a fakanálból ki tudjon folyni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Ráhalmozzuk a kakaós mázat. Ha nem jut minden pogácsára, az nem baj.
Szép világos barnára süssük.
Megvárjuk, míg kihűl, és a baracklekvárral kettesével összeragasztjuk.
Azonnal is fogyasztható, de ha áll legalább egy fél napot, akkor sokkal finomabb és omlósabb a tészta.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!