Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta,
2 fej hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
5 dkg kolozsvári szalonna,
20 dkg rizs,
50 dkg tarkabab (előző este beáztatva),
1 kg darált sertéslapocka,
1 pár füstölt szárazkolbász,
3 dl száraz fehérbor,
2-3 ek, libazsír,
2 ek liszt,
1 nagy pohár tejföl,
csombor,
só,bors.
Elkészítés:
Előfőzzük a rizst,ha már hűlt összedolgozzuk a darálthússal,kevés libazsírral,csomborral,sóvl,borssal.
Pingpong labdaméretű gombócokat formálunk belőle.
A káposztát legyaluljuk,sózzuk,borsozzuk,kézzel jól átforgatjuk.
Egy méretes sütőtál alját kikenünk bőven libazsírral,egy sor gyalult káposztát elegyengetünk benne,ráterítünk egy réteget a beáztatott babból,meglocsoljuk tejföllel,mehet rá egy sor húsgombóc,közé igazítunk szalonnadarabokat és kolbászkarikákat.
Meglocsoljuk tejföllel.És újra kezdjük a rétegezést míg el nem fogy a hozzávaló.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk,készre sütjük.
Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés:
Kis közértben találkozós,ott beszélgetős,főzős Zoli ismerősöm ötlete után - szabadon!
Forrás: mindmegette, Nanasnani receptje.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!