Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 2 tepsihez:
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
fél dl tej
pici cukor az élesztő kelesztéséhez
3 dl kézmeleg víz
1 lapos evőkanál só
2 evőkanál étolaj
A feltéthez:
fél dl étolaj
80 dkg - 1 kg káposzta gyalulva
20 dkg bacon
1 db közepes fej hagyma
1 dl tejföl
1 db tojás
só
bors
kb. 20 cm füstölt kolbász
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Mikor feljött az
élesztő, a liszthez adjuk, amibe a hozzávalókat is beletettük, és jól
kidagasztjuk. 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. Meghintjük sóval,
majd 5-10 percig állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt fél dl olajat
beleteszünk egy lábasba, 2-3 cm széles csíkokra vágunk a bacon felét. A
hagymát apróra kockázzuk, majd az olajba tesszük a baconcsíkokkal
együtt, és megdinszteljük. Mikor a hagyma kész, beletesszük a káposztát,
és fedő nélkül megpároljuk. Közben meghintjük borssal is.(Tegyünk bele
bőven, mikor kész van, a bors érezhető legyen a káposztán.) A tejfölt és
az egész tojást összekeverjük, és ráöntjük a káposztára (amikor már
kikapcsoltuk alatta az égőt).
A megkelt tésztát táblára borítjuk, kettévesszük, kinyújtjuk, majd a
tepsibe helyezzük. A tepsit nem kell megkenni semmivel. A káposztát is
megfelezzük, és elegyengetjük a tészta tetején. A maradék bacon-ból 3
cm-es kockákat vágunk, a kolbászt felkarikázzuk, és ezt a káposzta
tetejére tesszük.
Sütés előtt 15 percet pihentetjük az elkészített kenyérlángost, majd
előmelegített sütőben megsütjük.
Mindmegette
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!