Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
2 két kg krumpli
3-4 dkg só,
15 dkg sertészsír,
4 tojás,
egy kg liszt.
A tepsi kikenéséhez zsír.
A káposztás töltelékhez:
3 kg káposzta,
10 dkg zsír, só,
ízlés szerint őrölt fekete bors.
A rudak kenéséhez 3 dl
tejföl.
A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni
hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kinyomkodjuk, majd felolvasztott
zsíron sóval és őrölt feketeborssal megpároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és krumplinyomón
átnyomjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Teszünk bele sót, sertészsírt, és
összedolgozzuk. Beleütjük a tojásokat és az egészet jól átnyomkodjuk.
Hozzádagasztjuk a lisztet is.
A tepsit kizsírozzuk.
A tésztát alaposan meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ott
is jól átdolgozzuk. Ebből a mennyiségből 4 rúd készíthető, ezért négy
bucit formázunk belőle. Ezeket egyenként kisodorjuk, párolt káposztával
bőségesen megszórjuk, felcsavarjuk, mint a rétest, és tepsibe rakjuk.
Amikor már mind a négy rúd a tepsibe került, a tetejét gazdagon
megkenjük tejföllel, hogy finom, gyenge maradjon a tészta. Még sütés
előtt felszeleteljük, és úgy tesszük a jól előmelegített sütőbe.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!