Sütés főzés: Káposztás rudak

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Káposztás rudak

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók:


2 két kg krumpli

3-4 dkg só,

15 dkg sertészsír,

4 tojás,

egy kg liszt.

A tepsi kikenéséhez zsír.


A káposztás töltelékhez:


3 kg káposzta,

10 dkg zsír, só,

ízlés szerint őrölt fekete bors.

A rudak kenéséhez 3 dl tejföl.


A káposztát lereszeljük, besózzuk, állni hagyjuk. Amikor a levét kiengedte, kinyomkodjuk, majd felolvasztott zsíron sóval és őrölt feketeborssal megpároljuk.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és krumplinyomón átnyomjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Teszünk bele sót, sertészsírt, és összedolgozzuk. Beleütjük a tojásokat és az egészet jól átnyomkodjuk. Hozzádagasztjuk a lisztet is.
A tepsit kizsírozzuk.
A tésztát alaposan meglisztezett gyúródeszkára borítjuk, és ott is jól átdolgozzuk. Ebből a mennyiségből 4 rúd készíthető, ezért négy bucit formázunk belőle. Ezeket egyenként kisodorjuk, párolt káposztával bőségesen megszórjuk, felcsavarjuk, mint a rétest, és tepsibe rakjuk. Amikor már mind a négy rúd a tepsibe került, a tetejét gazdagon megkenjük tejföllel, hogy finom, gyenge maradjon a tészta. M
ég sütés előtt felszeleteljük, és úgy tesszük a jól előmelegített sütőbe.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól hangzik, régóta dédelgetem a receptet. Szeretem a káposztást.
Én is úgy kaptam egy másik megyében, sűrűn tálalják a húsok mellé.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt megcsinálom és akkor teszek fel képet.Köszi,hogy feltetted,így pontos receptem van.Gondolat olvasó vagy.Nemrég láttam az ízőrzőkben,akkor határoztam el ,hogy megcsinálom.Meg a Család barátban is volt,ott mártásos húshoz csinálták,nem kenték meg a tetejét tejfellel,hanem felszeletelve még felül serpenyőben is átsütötték a két oldalát aztán meglocsolták a mártással.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu