Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 kisebb fej fehér káposzta (kb. 50--60 dkg), 4 zsemle,
2 dl tejföl,
2 tojás,
4 evőkanál olaj,
1 evőkanál kristálycukor,
1 mokkáskanál borsikafű (csombor),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A káposzta külső, fonnyadt leveleit lebontjuk, a kemény torzsa alját levágjuk, és vagy lereszeljük, vagy nagyon apróra összevágjuk. Lábosba rakjuk. Ráöntjük az olajat és 4 evőkanál vizet, majd befedve addig pároljuk, amíg zsírjára nem sül. Ezután a fedőt levesszük a káposzta tetejéről, és folytonosan kevergetve sárgásbarnára pirítjuk. Közben megsózzuk, megcukrozzuk és megborsozzuk. A pirított káposztát kissé kihűtjük.
Közben a zsemléket kettévágjuk, a zsemlebelet kiszedjük, és apróra vágjuk. 4 fél kivájt zsemle üregét megtöltjük a káposztával, majd kis tepsibe rakjuk. Mindegyik megtöltött zsemle tetejére rárakjuk a "kalapját", és hústűvel összetűzzük. A megmaradt káposztát összekeverjük a felvert tojásokkal, a tejföllel, végül hozzáadjuk a borsikafüvet is. A zsemlék tetejét bekenjük a káposztás keverékkel. A megmaradt keveréket beleöntjük a tepsibe. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és addig pirítjuk, amíg a zsemlék teteje szép piros-ropogósra sül.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
Keczánné Macskó Piroska írta 3 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 4 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!